HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Büyük operasyon başladı

Kaynak:
Büyük operasyon başladı

GÜNDEM Haberleri  / 

Şırnak'ta Ayvalık Jandarma Karakolu'na dün gece PKK tarafından düzenlenen saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu. Bölgede operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na dün gece PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen ve 1 yüzbaşının şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığı saldırıdan sonra bölgede kapsamlı operasyon başlatıldı. nbsp;Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıdan sonra sabahın ilk ışıklarıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kaçan teröristlerin Ayvalık Jandarma Karakolu yakınındaki Günyüzü, Bölücek ile Ballı Köylerinde saklanabileceği olasılığıyla köyler ablukaya alınarak, şüpheli evler tek tek aranıyor. PKK'lıların kaçabileceği dağlık alanlarda da yoğunlaşan operasyonlarda, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugayı'ndan kalkan Sikorsky helikopterleri ile bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri ile komandolar indiriliyor. Jandarma Özel Harekat Timleri ile komandolar karadan teröristlerin kaçabilecekleri alanları çembere alırken, 'Atak' ve 'Süper Kobra' helikopterler de PKK'lıların saklanabileceği alanları ateş altına alıyor. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor. nbsp;

Büyük operasyon başladı

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki babasının evine ateş düştü.


Dün 21.30 sıralarında terör örgütü üyelerinin açtığı taciz ateşinde yaralanan 3 askerden Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Yüzbaşı Alkan'ın şehit haberi, Osmaniye'de Fatih Mahallesi 3026 sokakta kızı Filiz Günbaran'ın yanında kalan babası 60 yaşındaki Hasan Kalkan'a, saat 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Aybay Şefik Atak tarafından verildi. Bekar olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin ise astsubay başçavuş olduğu belirtildi. Ankara'dan 1.5 yıl önce Şırnak'a tayininin çıkan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın annesi Fatma Alkan'ın da, yine 1.5 yıl önce vefat ettiği belirtildi.
Büyük operasyon başladı


BAYRAM KÖMBESİ İSTEMİŞ

Oğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. 3 gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi.Şehit Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'a görev yaptığı Şırnak'ta yapılacak törenin ardından Osmaniye'de toprağa verilmesi bekleniyor.


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...