Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Etiyopya'da şehitlerimiz anıldı

/ Kaynak: AA
Etiyopya'da şehitlerimiz anıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Etiyopya'da yaşayan Türk vatandaşları, son dönemde yaşanan terör saldırılarında şehit olanlar için bir araya geldi.

Başkent Addis Ababa'da faaliyet gösteren Türk lokantasının işletmecisi Ramazan Gök'ün organize ettiği, şehitleri anma programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Etiyopya Din İşleri Müşaviri Mustafa Acar ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya Koordinatörü İsmail Durhat'ın yanı sıra çok sayıda iş adamı ve vatandaş katıldı. Din İşleri Müşaviri Acar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler ile Türkiye'nin birliği ve beraberliği için dua edildi.
Programı organize eden Ramazan Gök, dünyanın neresinde olursa olsun, terör olaylarının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Terör geçmişten günümüze Türkiye'yi rahatsız ediyor. Temennimiz bir an önce terörün sonlandırılmasıdır. Bu programla Etiyopya'da yaşayan Türkler olarak ülkemize destek verdik, şehitlerimizi andık. Burada okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i ve Yasin-i Şerif'i şehitlerin ruhlarına hediye ettik" dedi.
Din İşleri Müşaviri Acar da "Türkiye'nin birliği ve dirliğinin bozulmamasını" temenni ederek, "Şehitlerimiz için burada elimizden ne gelir diye düşündük ve arkadaşların tertiplediği programda ruhlarına dualar okuduk. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. İnşallah ahirette onların şefaatine nail oluruz" diye konuştu.
Etiyopya'da yerleşik Türkler olarak teröre karşı her zaman devletin yanında olduklarını vurgulayan iş adamı İbrahim Saçak da "Biz her zaman Türkiye'mizin yanındayız. Her konuda devletimize desteğimiz tam. Buradaki törene Alevi, Kürt, Çerkes ve diğer etnik gruplardan vatandaşlar da katılıyor. Her zaman birdik yine biriz. Terörü lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...