Emine Erdoğan: Irkçılık, etnik milliyetçilik bizim kitabımızda yok!

Emine Erdoğan: Irkçılık, etnik milliyetçilik bizim kitabımızda yok!

GÜNDEM Haberleri

“Bizi birbirimizden ayıracak, aramıza nifak sokacak milliyetçilik yorumu, ümmeti olduğumuz Peygamberin ayaklarının altına aldığı bir anlayıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye'nin zor günlerden güçlü bir şekilde çıkacağını belirterek, “Fakat bunun için terörü aleni ya da örtülü biçimde destekleyen tüm mihrakları ortaya çıkarmak ve onları tarihe gömmek durumundayız” dedi. Emine Erdoğan, kadın geçici köy korucularını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek, yemekte bir araya geldi. Kabulde konuşan Emine Erdoğan, Türkiye'nin içinde bulunduğu zor zamanlarda birlik ve beraberliği güçlendirmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, oluşturulacak güç birliğinin Türkiye'nin selameti için herkese kuvvet vereceğine inandığını belirtti. 
“Teröre karşı direnecek, birliğimizden taviz vermeyecek ve masum görünümler altında terörü destekleyenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz” sözlerini kullanan Emine Erdoğan, şöyle devam etti: “Irkçılık, etnik milliyetçilik bizim kitabımızda mevcut değildir. Bizi birbirimizden ayıracak, aramıza nifak sokacak milliyetçilik yorumu, ümmeti olduğumuz Peygamberin ayaklarının altına aldığı bir anlayıştır. Bizi birbirimize bağlayan pek çok ortak nokta varken, ayrılıklarla gücümüzü parçalayamayız, evlatlarımızı karanlık bir geleceğe teslim edemeyiz. Bu nedenle teröre karşı yekvücut olacağız.”
Kadın köy korucularına “Kıymetli bacılarım” diyerek hitap eden Emine Erdoğan, “Tarihin hiçbir dönemde olmadığı kadar Kürt vatandaşlarımızın haklarını kendilerine iade etti. Bu elbette bir lütuf değil, haktır, ama ne yazık ki ülkemizde bir dönem bu haklar gasbedilmişti. Fakat bugün artık bambaşka bir noktadayız, terörü bitirmek, barışı tesis etmek yolunda aldığımız büyük bir mesafe var. Biz bu mesafeyi feda edemeyiz” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...