Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni kabine listesi bugün Beştepe'de...

Yeni kabine listesi bugün Beştepe'de...

GÜNDEM Haberleri

Atanan bakanlar Erdoğan'ın onayının ardından hızla işbaşı yapacak. Hükümet için güven oylamasına gidilmeyecek.

İsmail Sonsuz ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakan olarak atanan ve Geçici Bakanlar Kurulunu kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kabine listesi üzerinde son rötuşları yapıyor. CHP, MHP ve HDP'li milletvekillerine yaptığı mektuplu davetin süresi dün saat 18.00'de dolan Davutoğlu, kabinede yer alacak bağımsız bakanları da belirledi. Davutoğlu'nun, listesini bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunacağı belirtiliyor. Geçici Bakanlar Kurulu üzerindeki son istişarenin Beştepe'de yapılmasının ardından, atanan bakanlar hızla işbaşı yapacak. Hükümet için güven oylamasına gidilmeyecek. Buna rağmen, önümüzdeki hafta TBMM'nin olağanüstü toplanarak, bağımsız isimlerin yemin etmesi bekleniyor.
BAĞIMSIZLARA DAVET
Davutoğlu'nun bakanlık teklifine CHP'den Deniz Baykal, İlhan Kesici, Ayşe Gülsün Bilgehan Toker, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl; MHP'den Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu ile HDP'den Levent Tüzel “Hayır” cevabı verdi. Teklif götürülen isimlerden sadece MHP'li Tuğrul Türkeş ile HDP'den Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan “Evet” dedi. Böylece, Başbakan'ın bağımsızlar arasından ataması gereken Ulaştırma, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, milletvekillerinin kabul etmemesi nedeniyle 8 bağımsızın daha atanması gerekliliği ortaya çıktı. Bu durumda Başbakan'ın yanı sıra geçici Bakanlar Kurulu'nda 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li ve 1 MHP'li yer almış olacak. Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in bağımsız olarak görevlerini sürdürmesi beklenirken, bazı STK başkanları ve müsteşarların, Davutoğlu'nun listesinde olduğu kaydedildi. 
Geçici abinede, HDP'den Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, MHP'den Tuğrul Türkeş yer alacak. Türkeş'in 'Başbakan Yardımcılığı'na getirileceği belirtiliyor. Davutoğlu'nun HDP'ye MGK'da temsil edilmeyen bakanlıkları vereceği, 'Kültür ve Turizm', 'Gençlik ve Spor' ile 'Gıda Tarım' bakanlıklarının öne çıktığı ifade ediliyor. AK Parti'den ise Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Lütfi Elvan, Cevdet Yılmaz, Nihat Zeybekçi, Mehmet Müezzinoğlu'nun kabinedeki yerlerini koruyacağı, bunlara takviye olarak yıllarca sürdürdüğü Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı'nın ardından Bayburt'tan milletvekili seçilen Naci Ağbal'ın ve Borsa İstanbul Eski Başkanı, İzmir Milletvekili İbrahim Turhan'ın kabinede yer alabileceği belirtiliyor.
14 İSİM KABİNE DIŞINDA
Anayasa gereği zorunlu olarak oluşturulduğundan, AK Parti'den 11 isim kabinede yer bulabilecek. Üç dönemlikler milletvekili olmadığı için, kabinede sadece vekil olan isimler kalacak. Bu nedenle; Bülent Arınç, Ali Babacan, Taner Yıldız, Nurettin Canikli, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu seçim kabinesinde yoklar. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...