Tunceli Valiliği'nden son dakika açıklaması!

Tunceli Valiliği'nden son dakika açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de karakola saldıran PKK'lılardan 1'i öldürüldü, 1'i ağır yaralandı. 1 polisin de şehit düştüğü olayla ilgili Valilik'ten açıklama geldi.

Tunceli'de kent merkezinde karakol basmaya kalkışan PKK'lı teröristlerden 1'i öldürüldü, vurulan ve daha sonra üzerinde el bombasını patlatan 1 terörist ağır yaralı. Çatışmada yaralanan bir polis memuru kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışma anı saniye saniye kameralara takıldı.
 
Bu arada, saldırıda hafif yaralanan bir sağlık memuru ile bir polisin  de ayakta tedavi edildikleri öğrenildi. 
 
Çatışmada vurulan PKK'lıların yanına gitmek isteyen kişilere engel olmak isteyen güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Gerginliğin tırmandığı Tunceli'de, kentin bazı semtlerinden de silah sesleri duyuldu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 11.00 sıralarında 2 bölücü terör  örgütü mensubu tarafından Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine el bombası ve uzun  namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Saldırıya güvenlik güçlerince anında karşılık verildiği ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Saldırı esnasında bir polis memuru ve bir vatandaşımız ağır yaralı  olarak, Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılmış. Polis memuru, tüm müdahalelere  rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, yaralı vatandaşımızın tedavisine devam  edilmektedir. Çatışmada saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri ölü, diğeri ağır  yaralı halde ele geçirildi." Açıklamada, saldırının ardından kentte geniş çaplı operasyon  başlatıldığı vurgulandı. 
 
HASTANE GÜVENLİK ÇEMBERİNE ALINDI
 
Öte yandan, saldırı sonrası şehit polis memurunun cenazesi ile aralarında bir teröristin de bulunduğu yaralıların kaldırıldığı Tunceli Devlet  Hastanesi güvenlik çemberine alındı. Hastane çevresinde çok sayıda polisin yanı sıra jandarma ekipleri de  zırhlı araçlarla güvenlik tedbiri aldı. Kent merkezinin belli noktalarında güvenlik noktaları oluşturuldu. 
 
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
 
Bu arada, terör saldırısı sonrası güvenlik önlemleri artırıldı. Kent merkezindeki bazı iş yerlerinin kepenkleri kapatıldı. 

BAŞKALE'DE MAYINLI SALDIRI: 1 ASKER YARALI




Van'ın Başkale ilçesi'nin İran sınırı yakınlarında 2 karakol arasında arama tarama çalışmaları sırasında, PKK'lılar tarafından önceden yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 asker yaralandı.


Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı!


Olay, Başkale'nin İran sınırı yakınlarında olan Yeşilbulak ile Sualtı Mahalleleleri arasında meydana geldi. Sabah saatlerinde iki karakol arasında mayın arama tarama çalışmalarının yapıldığı sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada 1 asker yaralandı. Yaralı asker helikopterle getirildiği Van'da Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...