Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

/ Kaynak: İHA
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tunceli'de şehit düşen polis memuru Murat Savaş Kale, Adana'da baba ocağında alınan helalliğin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Öğle saatlerinde havayolu ile Adana'ya getirilen şehit Murat Savaş Kale'nin naaşı, ilk olarak Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi 74048. Sokak'ta bulunan Zeki Apartmanı'ndaki ailesinin evine getirildi. Konvoy mahalleye girdiği sırada kalabalık gözyaşlarına boğuldu. Emekli polis baba Beşir Kale, önceden geçirdiği felç nedeniyle sandalyede otururken, anne Makbule Kale oğlunun tabutunu severek veda etti. Makbule Kaya, “Oğlum senin yaşın çok küçüktü. Dua edin Allah benim de canımı alsın. Yavrum yavrum” diye ağıt yaktı.
“YAVRUMU YETİM BIRAKTILAR”
Şehidin eşi Belgin Kale ise, “Murat, sen buraya böyle mi gelecektin. Kanı yerde kalmasın inşallah. Yavrumu yetim bıraktılar” diye gözyaşı döktü. Genç kadını babası Hacı Ünal güçlükle sakinleştirdi. Bu sırada bir akrabasının kucağında bulunan şehidin bebeği Yusuf Nihat Kale'nin de ağlaması yürekleri dağladı. Alınan helalliğin ardından şehit Kale'nin naaşı Buruk Mezarlığı'na götürüldü.
Törene, kent protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş ve şehidin yakını katıldı. Şehidin babası Beşir Kale, İl Emniyet Müdür Cengiz Zeybek'e sarılarak “Hainlere fırsat vermeyin müdürüm” dedi. Silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilen şehit Kale, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...