Koalisyon güçlerinden yeni operasyon

/ Kaynak: DHA
Koalisyon güçlerinden yeni operasyon

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Türk savaş uçaklarının da yer aldığı Uluslararası Koalisyon Güçleri, IŞİD ile mücadele kapsamında Suriye ve Irak'ta yeni hava saldırıları düzenledi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine yeni hava saldırıları düzenlendi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Irak'a 25, Suriye'ye ise 8 hava saldırısı düzenledi. Suriye'nin Rakka ve Telabyad kentlerine birer, Mar'a yakınlarına ise 6 hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda örgütün araçları, muharebe pozisyonları, askeri mevzileri havadan vuruldu.
Yapılan açıklamada Irak operasyonuna, Avustralya, Kanada, Danimarka, Fransa, Ürdün, İngiltere, Hollanda ve ABD uçaklarının katıldığı açıklandı. Suriye'deki operasyona katılan ülkeler arasında Türkiye'nin yanı sıra, Bahreyn, ABD, Kanada, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap emirlikleri de operasyona savaş uçaklarıyla destek verdi denildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...