Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk Kürt omuz omuza

Türk Kürt omuz omuza

GÜNDEM Haberleri

Törende konuşurken gözyaşlarını zor tutan Başbakan Davutoğlu, "Bugün hainlere karşı hep beraber durmalıyız" dedi.

Dağlıca'daki terör saldırısında şehit olan askerlerden 10'nun cenazesi dün Van'daki Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru, sözleşmeli erler Cihan Aksarı, Adnan Ergen, Uğur Yıldız ile uzman çavuşlar Tolga Artuğ ve Tayfur Hançer'in Türk bayrağına sarılı naaşları ambulansla tören alanına getirildi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in okuduğu duanın ardından naaşlar, askeri uçakla memleketlerine gönderildi. Diğer 6 askerin cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin tamamlanması sonra ailelere teslim edilecek. Van'daki törende duygu yüklü bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, birlik çağrısında bulundu. 
HAKLARINI HELAL ETMEZLER
Davutoğlu, şunları söyledi: "Yüzyıl önce İstiklal Harbi için nasıl hep beraber omuz omuza geldiysek, bugün de birtakım dış odakların piyonu olan bu çetelere karşı omuz omuza vermek durumundayız. Asırlarca bu topraklarda olduğu gibi 23 Temmuz'dan bu yana yürüttüğümüz mücadelede de şehit düşenlerin arasında Türk de, Kürt de, Arap da, Sünni de, Alevi de var. Kim ki şehitlerimiz üzerinden herhangi bir vatandaş kitlemize karşı öfke kusmaya kalkarsa şehitlerimiz haklarını helal etmez. Bugün bu şehitlerimizi katleden çeteler isterler ki Türkiye'nin her bir yerinde Türk-Kürt çatışması çıksın ya da 70'li yıllarda olduğu gibi Alevi-Sünni çatışması çıksın. Biz buradan şehitlerimizin huzurundan haykırmak durumundayız, onların oyunlarını bozacağız. Hiçbir yerde bu toprağın asil çocukları arasında fitne çıkartılmasına izin vermeyeceğiz. Allah şahit olsun, Süphan Dağı şahit olsun, Van Gölü şahit olsun, emanetiniz emanetimizdir. Bu milletinberaberliği için dökülen her kanın hesabını soracak, dökülen her terin karşılığını vereceğiz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...