100 PKK'LI edildi!

100 PKK'LI edildi!

GÜNDEM Haberleri

Bordo Bereliler, Dağlıca'daki saldırının ardından Kuzey Irak'a kaçan teröristlerin peşine düştü.Hava destekli operasyonlarda 100'e yakın PKK'lı öldürüldü

Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra Van'da konuşlu 8 Jandarma Özel Harekat Timi (JÖH) ve Özel Kuvvetlere ait 2 tabur asker, bölgeye gönderildi. Önceki gün sis nedeniyle vadiye indirilemeyen 8 JÖH timi, hava şartlarının düzelmesiyle harekete geçti. Bu timler vadide emniyeti sağladıktan sonra diğer 5 JÖH timi teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Saldırının olduğu gün, aynı saatte vadide çıkan çatışmada 17 terörist öldürüldü. Daha sonra Özel Kuvvetlere ait 2 tabur operasyona destek verdi. 2 gün aralıksız süren operasyonda 38 teröristin daha etkisiz hale getirildi. 
 SAVAŞ UÇAKLARI VURDU 
 Operasyonlara devam eden Özel Kuvvetlere ait 2 tabur, 20 kişiden oluşan 2 PKK'lı grubun peşine düştü. Bordo bereliler, sıcak takip kapsamında Irak tarafına gitti. Teröristlerin bulunduğu koordinatlar da savaş uçaklarına iletildi. Diyarbakır'dan havalanan 35 F-16 ve F-4, belirleren hedeflere ve Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ile Zap kamplarına bomba yağdırdı. Savaş uçakları, teröristlerden en az 28'ini daha öldürdü, 20 hedefi imha etti. Hava saldırısında kamplara lojistik sağlayan bölgelerle sığınaklar da yok edildi. Askerî kaynaklar, 2 gün süren hava ve kara destekli operasyonlarda 100'e yakın PKK'lı teröristin hayatını kaybettiğini açıkladı. 
CİZRE'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI?SÜRÜYOR
8 POLİS YARALANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı dün de devam etti. Telefon ve internet hatlarının kesik olduğu ve iletişimin sağlamadığı ilçede güvenlik güçleri PKK'lılara yönelik operasyonlarını özellikle Cudi ve Nur Mahallesi'nde yoğunlaştırdı. Önceki gece yarısı ilçenin bazı mahallelerinden patlama ve silah sesleri yükseldi. Nur Mahallesi'nde saat 01.00 sıralarında teröristler, iki zırhlı araca roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda 8 polis yaralandı. Çatışmalar sırasında ölen 19 yaşındaki Sait Çağdavul, 18 yaşındaki Osman Çağlı ve 13 yaşındaki Cemile Çağırga'nın cenazeleri toprağa verildi. Esnaf, olaylar nedeniyle kepenklerini günlerdir açamıyor. Sürücüler de kontak kapatma eylemi yaptı. 
DARGEÇİT'TE 1 POLİS ŞEHİT
Öte yandan; Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada araçtaki 4 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerden Ercan Hırçın (37) şehit oldu.  Bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Aynı yerde 3 Eylül günü de 4 polis şehit edilmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...