Ne yapsa kabahat

Ne yapsa kabahat

GÜNDEM Haberleri

Çözüm Süreci, teröristlerin saldırılarıyla sona erdi. Sürece destek vermeyen muhalefet, şehit haberleriyle birlikte yine sorumluluğu hükümete yıktı

Art arda gelen şehit haberleriyle yıkıldığımız bu günlerde 'şehitler geliyor' diye isyan eden muhalefet partileri Çözüm Süreci boyunca AK Parti hükümetlerini yalnız bıraktı. Şehit haberlerinin gelmediği, anaların gözyaşının akmadığı süreci, “Türkiye çözümle çökertilmek ve çürütülmek istenmektedir” sözleriyle ihanet olarak değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit haberlerinin gelmesiyle birlikte Hükümeti suçlamaya başladı. Sürecin bitmesini AK Parti ile yapılan koalisyon görüşmelerinde 'kırmızı çizgi' olarak öne süren Bahçeli, Türkiye'yi güçlü bir hükümete kavuştursaydı belki de şu an Türkiye şehit haberleriyle ağlamayacaktı. Yine başından beri Çözüm Süreci konusunda yeterince bilgilendirilmediklerini iddia ederek sürekli hükümeti eleştiren, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da terör saldırılarının artmasıyla birlikte ağız değiştirdi. Süreçle silahların susmasını sağlayanları eleştiren Kılıçdaroğlu, şehit haberleri gelince bu defa kendisi silahların susması çağrıları yapmaya başladı.
PKK SABOTE ETTİ, HÜKÜMET SABRETTİ
PKK ve HDP de sürecin başından bu yana hükümeti samimi olmamakla suçladı ancak hükümet birbiri ardına demokratikleşme paketlerini Meclis'ten geçirerek süreçteki kararlılığını gösterdi. Ayrıca, sürecin bir devlet politikası olduğunu göstermek için hükümet Çözüm Süreci Kanunu olarak bilinen Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun”u çıkardı. Bu samimi çabalar ve sabırlı politikalara karşın PKK süreci sabote etmek için birçok girişimde bulundu. 50 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olayları çıkarıldı. YPG'li teröristler doğuda hendek kazarak, kimlik kontrolü yapmaya başladı. Karakol ve yol çalışmaları bahane edilerek eylemler yapıldı. Tüm bu provokasyonlara rağmen süreç devam edildi.  
PARALEL BOŞ DURUR MU?
Yine şehit haberlerinden dolayı AK Parti hükümetlerini sorumlu tutanların başında Paralel Yapı geliyor. Çözüm Süreci'ni boşa çıkarmak için sürecin mimarlarından MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a 7 Şubat 2012'de darbe girişiminde bulunan, doğu ve güneydoğuda emniyet içindeki uzantılarıyla halkın üzerine panzerler süren Yapı, süreci bitirmek için çabalayan kendileri değilmiş gibi şehitlerden hükümeti sorumlu tutmaya çalışıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...