HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehidi onbinler uğurladı

Kaynak: İHA
Şehidi onbinler uğurladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dağlıca'da hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, onbinlerce kişinin duaları ile son yolculuğuna uğurlandı.



Ankara'dan Yenişehir Havalimanı'na uçakla, daha sonra da helikopterle Bursa'ya getirilen şehit yarbay için öğle namazını müteakip Mihraplı Camii'nde askeri tören düzenlendi. Şehit eşi doktor Gaye Çelikcan, cenaze ambulansa bindirildiğinde duygulandı. Tabuta sarılan ve metanetini korumaya çalışan Gaye Çelikcan'ın bir ara eşinin fotoğrafını vermek istememesi dikkat çekti.


Cenaze Mihraplı Camii'ne getirildiğinde tekbir sesleri daha da arttı. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, şehit yarbay için helallik istediğinde, binlerce kişi, hep birağızdan, "Helal olsun" dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehidin babası Niyazi Çelikcan ile birlikte saf tuttu.


Protokol mensupları, şehidin ailesine taziyede bulundu. Polisin geniş emniyet tedbiri aldığı törende, "Şehidim, hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları atıldı. Bazı vatandaşların cenaze top arabasına konulduğunda göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.


Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar top arabasının ardından yürüdü. Cenazeye katılmak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Şehidin cenazesi daha sonra dua ve helallik için Çalı'daki babaevine götürüldü. Cenaze Hamitler'deki şehitlikte toprağa verildi.


ARBEDE YAŞANDI


Öte yandan, namazın ardından cenaze top arabasına konulup baba evine götürülürken, bir grupla polis arasında arbede yaşandı.


Polis, MHP İl Başkanının da aralarında bulunduğu grubun protokolün içine girmesine baştan izin vermedi. İzdiham sırasında kişilerin MHP'li yöneticiler olduğu söylenince, polis gruba izin verdi. MHP'li yöneticiler de kortejde yürüyüşe katıldı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...