HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

5 bin engelli askere başvurdu

Kaynak: İHA
5 bin engelli askere başvurdu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çankırı'da aralarında bedensel ve zihinsel engellilerin bulunduğu 5 bin 811 kişi Güneydoğu'da askerlik yapmak başvuruda bulundu.

Çankırı Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, artan terör olaylarının kendilerini derinden yaraladığını belirterek, üyelerinin terör olaylarıyla ilgili çalışma yapmak üzere dilekçe ile derneğe başvuru yaptıklarını söyledi.


Dernek olarak aldıkları kararla üyesi olan 5 bin 811 kişi adına Güneydoğu'da askerlik yapmak için Çankırı Askerlik Şubesi'ne başvuru yaptıklarını anlatan Deveci, "Bizim kolumuz, bacağımız, gözümüz olmasa da, aslan gibi yüreğimiz var. Belki cephede savaşamayız ama o askerlerin ayakkabılarını boyar, çamaşırlarını yıkarız. Biz de onlara bir nebze destek vermek adına askere gitmek istiyoruz. Bu konuda üyelerimiz sürekli telefonlar açıyor. Dün 5 bin 811 kişi adına askerlik şubesine başvuru yaptık, Genelkurmay'dan gelecek cevabı bekliyoruz" diye konuştu.


Deveci, Genelkurmay'dan gelecek cevap üzerine aileleriyle birlikte askere gitmeye hazır olduklarını kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...