Bu seçim bağımsız aday kargaşası olmayacak!

Bu seçim bağımsız aday kargaşası olmayacak!

GÜNDEM Haberleri

YSK, 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde hem oy pusulalarına hem de seçim güvenliğine ilişkin kritik kararlara imza attı.

Ebru Karatosun ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde hem oy pusulalarına hem de seçim güvenliğine ilişkin kritik kararlara imza attı. 7 Haziran seçimlerine yönelik şikâyetleri de dikkate alan YSK'nın kararlarına göre, bağımsızların adları oy pusulalarının sonunda sağ tarafa ve siyasi parti genel başkanları ile aynı puntoda basılacak. Bu durumda oy pusulalarının boyu 1 metreyi aşacak. Pusulalar, ilk kez 70 gramlık beyaz kaliteli kağıda ve fligranı kolaylıkla görülebilecek şekilde basılacak. YSK, Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) bu oy pusulasını basabilecek kapasitede matbaa bulunması talimatı da verdi. Oy paketleri, tek tek kontrol edilip, her bir paket ayrı tutanak altına alınacak. Silindir şeklindeki mühürlerin değiştirilmesi için de DMO'ya talimat verildi. Artık mühürler ters tutulup avuca ya da bileğe basılamayacak ve sadece oy pusulasını mühürleyecek şekilde olacak. 
YSK, “seçim güvenliği” konusunda da kritik bir karar aldı. Buna göre, ilk defa bu seçimde ilçe seçim kurullarında bulunanların takip edebilmesi için “birleştirme sonuçları”, dev ekrana yansıtılacak. YSK ayrıca, yurt dışında oy kullanılacak temsilcilik sayısını 112'den 113'e çıkardı. Böylelikle yurt dışında oy kullanım oranının artırılması hedefleniyor. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...