20 bin liraya kamyonet alıp 5 ton bomba yüklemişler

20 bin liraya kamyonet alıp 5 ton bomba yüklemişler

GÜNDEM Haberleri

Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine düzenlenen saldırıda 13 polis şehit düşmüştü.

Yürütülen soruşturmada, yeni bilgilere ulaşıldı. Buna göre; bombalı tuzak ilk bulguların aksine yolun altına yerleştirilen patlayıcıyla değil kamyonetle gerçekleştirildi. Kamyonetin bilgilerinin tam olarak belirlenmesinin ardından aracın sahibi S.P (39) ile saldırı hazırlıklardan haberdar olduğu iddia edilen Yazlık köyü muhtarı M.P. (49) gözaltına alındı. İddiaya göre; S.P, olaydan önce kamyonetini 3 kişilik bir PKK'lı gruba 20 bin liraya sattı. Araç, 3 gün boyunca Bulakbaşı köyünde bulunan bir samanlıkta saklandı. 5 tonluk bomba, araca burada yüklendi. Ateşlemeyi tek bir terörist yaptı. O militan da bombalama sonrası bölgeden geçen bir köylünün traktörünü gasbederek Ağrı Dağı bölgesine kaçtı. Gözaltına alınan zanlıların sorgularının devam ederken; olayla ilgilileri olduğundan şüphelenilen 2 kişi daha aranıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...