Sandık zorbalarına operasyon

Sandık zorbalarına operasyon

GÜNDEM Haberleri

Erzurum'un bazı ilçelerinde HDP'den başka partilere oy vermemeleri için halka baskı yapan PKK'lılardan 129'u yakalandı.

Erzurum'da polis ve jandarma, düzenledikleri başarılı operasyonlarla, PKK adına özellikle Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde halkı mektupla tehdit eden 129 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan nöbetçi mahkemeye çıkarılan 52 kişi, bölücü terör örgütü üyesi olmak, halkın üzerinde tehdit ve baskı kurarak örgütün propaganda çalışmasını yapmak suçlarından tutuklandı. Cezaevine konulan zanlılardan Karaçoban DBP İlçe Başkanı Ekrem U. ile birlikte 3 Belediye Meclis üyesinin önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak. Bölücü terör örgütünün, 7 Haziran seçimlerindeki gibi yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi de bölge halkını tehdit etmeye çalıştığı kaydedildi. Tehdit mektuplarında şu ifadeler yer alıyor: 
“Ya anlamıyorsunuz ya da sizi satın alacak paralar akıtılmaktadır. Eğer bu duyduklarımız gerçek ise o paraları burnunuzdan getirmesini gayet iyi bildiğimizi sizin de bilmeniz gerekli. Eğer sizin aileden tek bir oy AKP veya başka bir partiye gitsin o zaman hesabımızın da büyük olacağını sizin bilmeniz gerekir.”
Bu arada Karayazı, Tekman, Hınıs ve Karaçoban ilçe kırsalında vatandaşları otomatik silahlarla tehdit eden PKK'lı teröristlerin 120 koyun gasp ettiği öğrenildi.

Sandık zorbalarına operasyon

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...