PKK'ya darbe üstüne darbe!

PKK'ya darbe üstüne darbe!

GÜNDEM Haberleri

Hava ve kara operasyonlarıyla PKK terör örgütüne darbe üstüne darbe vuruluyor.

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 15 Eylül'de Kuzey Irak'taki örgüt kamplarına yönelik gerçekleştirdiği hava harekatının bilançosu netleşti. Şırnak-Uludere ile Hakkari-Çukurca hattının karşısında Türkiye sınırına yakın bölgedeki Sinat-Haftanin kamplarına yönelik operasyonda, teröristlerin kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ile yerüstü sığınakları tam isabetle vuruldu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla bölgeye atılan bombalar, ilk tespitlere göre 55-60 teröristi de öldürdü.


PKK KÖYLÜLERİ KANDIRAMADI
Bombalama sonrası çok sayıdaki ölü ve yaralıları nakletmek isterken, Irak Sınır Muhafızları tarafından geçmelerine izin verilmeyen PKK'lılar, patika yolları kullanmaya çalıştı. Telsiz görüşmeleri ve bölgedeki haber kaynakları üzerinden alınan istihbarata göre bölge halkı, “TSK hava harekatı yapıyor. Hepinizi öldürecekler. Köyünüzü terk edin” diye propaganda yapan teröristlere, “TSK'nın yaptığı hava bombardımanında şimdiye kadar zarar görmediklerini” belirterek tepki gösterdi. Irak Sınır Muhafızları ile köylülerden destek bulamayan teröristler, ölülerini taşıyamadan, toplu mezarlara gömerek buradan uzaklaştı. Bölgede yaşayan halkın, teröristlerin zayiatı anlatmak için “PKK'nın livasını (alayını) hallettiler, şimdiye kadar böyle paniklediklerini görmedik, PKK'lılar bu bölgede kolay kolay iflah olmaz artık” ifadelerini kullandığı belirtildi.


Vatandaş onardı


Hakkari-Şemdinli'deki Yaylapınar Köprüsü, teröristler tarafından elyapımı patlayıcı ile tahrip edildi ancak bölgedeki duyarlı vatandaşlar, köprünün yıkılan ayağını taşlarla doldurularak yolun trafiğe açılmasını sağladı. Şemdinli ile Derecik beldesi arasındaki sözkonusu köprü, 4 köyü birbirine bağlıyor.
21 bölge kapalı
Mardin Valiliği, Midyat, Mazıdağı, Savur, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerindeki bazı alanların 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini bildirdi. Vatandaşların can güvenliğini tehdit eden terör örgütünün kamu düzenini zedeleyecek faaliyetler peşinde olduğuna dikkat çekilen valilik açıklamasında, “Olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 5 ilçede 21 bölge 1 Eylül 2015-01 Mart 2016 tarihleri
arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi” denildi.


Takip adım adım


Sınır ötesinde PKK'ya yönelik bombalamalar sürerken yurtiçindeki birçok bölgede de operasyonlar sürüyor. Güvenlik güçleri PKK'ya Tunceli'de neredeyse sığınacak alan bırakmadı. Kuzey Irak'a hava harekatının yapıldığı saatlerde Tunceli/Ovacık/Otlubahçe bölgesinde Şehit Polis Memuru Aydın Nazillioğlu'nun adını taşıyan bir operasyon düzenlendi. İnsanlı Keşif Uçakları eşliğinde ardı ardına 2 hava harekatı sonrası taarruz helikopterleri ve jandarma komando timlerinin ortak intikali sonucu bölgede tespit edilen örgüt üyeleri tamamen etkisiz hale getirildi. 15 Eylül'de Ovacık kırsalında öldürülen PKK'lı sayısının 30-35 olduğu belirtiliyor. Dün de yine aynı bölgede 3 PKK'lı öldürüldü; örgüte ait bir sığınakta ise 60 kilogram amonyum nitrat, 10 adet büyük mutfak tüpüne ve 360 kilogram patlayıcıya tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.


HER MARKA SİLAH VAR
Batman-Kozluk'ta bir terörist, Sason'da ise iki terörist öldürülürken bir PKK'lı da sağ yakalandı. Muş-Varto'da bir PKK'lı yaralı olarak ele geçirildi. Ayrıca bölgede 34 Kaleşnikof tüfek, 128 Kaleşnikof şarjörü, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, Bixi makinalı tüfek, Akrep marka makinalı tabanca ve roketatarlar bulundu. Diyarbakır'da 1, Siirt'te 1, Mardin'de ise 2 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, Şanlıurfa'da 1 terörist sağ olarak yakalandı.


83'ü birden alındı
Batman-Sason kırsalında güvenlik güçleri bir grup PKK'lıyı ablukaya alınca aralarında Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in de bulunduğu 83 kişi 'canlı kalkan' olma bahanesiyle bölgeye gitmek istedi. Jandarma ekipleri, operasyonları sabote etmek isteyen
83 kişinin tamanını birden gözaltına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...