HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kağızman'da 3 terörist öldürüldü

/ Kaynak: DHA
Kağızman'da 3 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

KARS'ın Kağızman İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi yakınındaki Karakurt ile Kağızman arasındaki 64 kilometrelik vadide PKK'lı teröristler, 21 ve 31 Temmuz geceleri iki ayrı eylemde, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı engelledi. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, 31 Temmuz günü de ulaşımı sağlayan köprüyü havaya uçurdu. Bunun üzerine karayolu, 1 Ağustos 2015 gününden itibaren ulaşıma kapatıldı. Erzurum'dan Kağızman üzeri Iğdır'a gitmek isteyenler Kars- Digor- karayolunu kullanıyordu. 
Bugün öğlen saatlerinde ulaşıma kapalı bulunan Karakurt- Kağızman karayolunun açılışını sağlamak için önlem almaya giden giden güvenlik güçlerine Kalabaş Mezrası ile Çayarası Köyü arasındaki dağlık alandan teröristler tarafından ateş açaldı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan ilk çatışmada, 1 terörist öldürüldü. Bölgeye özel harekat timleri ve helikopter sevk edildi. Çembere alınan teröristlerin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist daha öldürüldü. 3 teröristin öldürüldüğü ve çatışmanın devam ettiği bölgede yolun ulaşıma açılması ertelendi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...