Hainlere geçit yok

Hainlere geçit yok

GÜNDEM Haberleri

Jandarma, Hakkâri'de 2 ton patlayıcı yüklü aracı son anda havaya uçurdu, “ava giderken avlanan” 2 terörist öldü.

Eli kanlı örgüte karşı alınan tedbirler ve edinilen tecrübeler, terörle mücadeleyi ve güvenliği daha güçlü hale getirdi. Hakkâri'de 2 tonluk bomba yüklü bir aracın jandarma tarafından fark edilmesiyle muhtemel bir facianın önüne geçildi. Bir istihbarat bilgisini değerlendiren jandarma ve polis ekipleri, Merkez Durankaya istikametine ilerleyen araç için tedbir aldı. Jandarma Karakol Komutanlığı yol ayrımını geçip 200 metre ilerleyen aracı durdurmak üzere yol üzerinde gerekli tertibatı alan jandarma unsurları tarafından yola kapan atıldı. Bunun üzerine geri dönerek kaçmaya çalışan teröristlerin içinde bulunduğu araca Kobra tipi zırhlı araçla ateş edildi. 2 tonluk patlayıcının havaya uçmasıyla yolda derin çukur oluştu, araçtaki iki terörist ise parçalanarak öldü. Şemdinli'de de tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.  Öte yandan Tunceli'de toprağa gömülü şekilde 100 kilogram anfo ile tuzaklanmış ve 2 adet 12 mutfak tüpüyle irtibatlı el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcılar kontrollü şekilde yok edildi. Öte taraftan Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarının, polise “yangın” ihbarında bulundukları güzergâhta yola döşenen patlayıcı bulundu. Sabah saatlerinde söz konusu yola patlayıcı yerleştirildiğini fark eden vatandaşların durumu polise bildirdiği öğrenildi. Polise tuzak kurmaya çalışan teröristlerin yakalanmasına çalışılıyor. Bu arada Diyarbakır'da çevik kuvvet binasının nöbet kulübesine sokak arasından uzun namlulu silahla ateş eden PKK'lı terörist, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis, vatandaşları kendine siper eden teröriste ateş etmeyerek, muhtemel bir faciayı önledi. Silvan'da ise YDG-H'lilerin açtığı ateş soncu bir polis memuru kolundan yaralandı. Yaralı polis, ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. 
Yol kesen zorbalara büyük ders
? Kars'ın Kağızman ilçesinde yaklaşık iki aydır terör sebebiyle kapalı olan yolu ulaşıma açmak için bölgeye giden güvenlik güçlerine, PKK militanlarınca taciz ateşi açıldı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldü, 3 terörist de sağ yakalandı. Yaklaşık 8 haftadır kapalı olan Karakurt-Kağızman kara yolunun çevresinde uzun süreli operasyon gerçekleştirildi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...