HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

350 mülteci İstanbul'a dönüyor

Kaynak: İHA
350 mülteci İstanbul'a dönüyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Edirne'den Tokat'a getirilen 350 mülteci, İstanbul'a gitmek için terminalin yolunu tuttu.

Avrupa ülkelerine gitme umuduyla Edirne'ye akın eden mültecilerden yaklaşık olarak 350'si 14 saatlik yolculuğun ardından sabah saatlerinde otobüslerle Tokat'a getirildi. Boş durumda olan Yetiştirme Yurdu'na getirilen mültecilere burada Kızılay tarafından çorba ile kavurma ikram edildi. Çoğu Afganistan uyruklu aralarında az sayıda kadın ve çocuklarında olduğu Irak, Filistinliler bir kaç saat yurt bahçesinde bekletildikten sonra serbest bırakıldı. Edirne'den Tokat'a gelen mülteciler İstanbul'a dönmek için servislerle terminale getirildi. Mültecilerden birçoğu kendi imkanları ile bilet alarak İstanbul'a gitmek üzere yola çıkarken, terminalin bahçesindeki bekleyişlerini sürdüren mülteciler var. Birkaç yıldır Türkiye'de yaşayan ve oturma izni olmadığı için Edirne'de yakalanan Afgan uyruklu Hamza Kinay, Yabancı Şube tarafından otobüslerle Tokat'a getirildiklerini ifade ederek, “Sizi nereye götüreceğiz bilmiyoruz dediler buraya getirdiler. Şimdi biz geri İstanbul'a gideceğiz. Bilmiyoruz ne yapacağız. 80 liraya bilet aldık. Parası olmayanlara aramızda para topladık. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyoruz. Vatandaş yaparsa biz bir yere gitmeyiz. Vatandaş yapmaz ise mecburuz. Bakmam gereken evde 16 kişi var. Ben 3 yıldır Türkiye'deyim” dedi.


Afganistan'da yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Kinay, “Afganistan'da IŞİD, DAİŞ her birisi var. Amerika bizi bırakmıyor. Devletle çalışıyorsun IŞİD vuruyor, IŞİD'le çalışıyorsun devlet vuruyor. İnsanlar mecbur kalıyor Türkiye'ye geliyor” diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...