Şehit Uzman Çavuş Çakar son yolculuğuna uğurlandı

/ Kaynak: AA
Şehit Uzman Çavuş Çakar son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ta teröristlerce güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar'ın cenazesi, Saimbeyli ilçesinde toprağa verildi

Şehit Çakar'ın naaşı, Adana Asker Hastanesi morgundan askeri helikopterle, Saimbeyli ilçesindeki Türk bayrağı asılı baba evine getirildi. Cenaze aracının arka kapısının açılmasıyla birlikte şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören yakınları gözyaşına hakim olamadı.
İki yıl önce uzman çavuşluktan ayrıldığı belirtilen şehidin ağabeyi Enver Çakar, "Biz dimdik ayaktayız. Kardeşim şehit oldu. Ne mutlu bize. Biz buradayız, gelsinler" dedi.
Helallik alınması ve okunan duanın ardından Çakar'ın cenazesi, törenin düzenleneceği Saimbeyli Stadyumu'na kortej eşliğinde getirildi. Bu arada kortejdeki vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Alimize kıyan eller kırılsın", "Alimiz ölmedi ölmeyecek" şeklinde sloganlar attı.
Kent merkezinden ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş Türk bayraklarıyla şehidin cenaze namazına katıldı. Törendeki askeri ve sivil yetkililer de şehidin babası Bayram Çakar'a taziyelerini iletti.
Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı namazın ardından ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca dün güvenlik güçlerine düzenlenen iki ayrı saldırıda 2 asker şehit olmuş, 8 asker ve bir geçici köy korucusu yaralanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...