2 Türk hacı yaşamını yitirdi, 6 kayıp var

2 Türk hacı yaşamını yitirdi, 6 kayıp var

GÜNDEM Haberleri

Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina'daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiğini, 8 hacının yaralı, 6'sının da kayıp olduğunu bildirdi.

NTV'ye konuşan Günenç, kesinleşen iki vefatın olduğunu, daha önce açıklanan diğer iki ölümün ise izdihamda değil sonrasında yaşandığını söyledi.
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Günenç, "Burada iki tane büyük çadır kuruldu ve  vefat edenlerin resimleri asıldı. 6 kaybımızla ilgili araştırmalar sürüyor" dedi.
 
"Hastanemizde vinç kazasında da yaralanan toplam 25 hacımız var" diyen Günenç, "Vatandaşlarımızı Genelkurmay'ın sağladığı uçakla yarın gece Ankara'ya intikal ettirmeyi düşünüyoruz" derken,  izdihamın nedeniyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:
"Şu an için somut bir şeyler söylemek mümkün değil. Suudi yetkililer şeffaf bir araştırma yapılacağını ve sonuçlarının açıklanacağını kaydettiler. Şu an için facianın nedenini bilen yok..."
 
Günenç, Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden iki kişinin Sahure Coşkun (60-Yozgat), ve Cemaynur Bozkurt (58-Yozgat) olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...