Güvendikleri sığınaklar mezar oldu

Güvendikleri sığınaklar mezar oldu

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Irak'ta yer alan Metina bölgesinde 11 terör sığınağı ve deposu vuruldu, Beytüşşebap'ta ise 15 PKK'lının cesedi bulundu

Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde 11 ayrı noktaya hava operasyonu düzenlendi. Harekâtta bölücü örgüt mensubu teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depoları imha edildi. Şırnak'ın Uludere ilçesinde de arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 1 adet el bombası imha edildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet biksi makineli tüfek ve 2 adet RPG-7 ele geçirildi. Beytüşşebap'ta 2 asker açılan ateşle hafif yaralandı. Öte yandan Tunceli'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 2 adet piyade tüfeği, 2 adet dolu piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Bu arada Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şanlıurfa'nın  Ceylanpınar ilçende 1, Şırnak'ın Uludere'de 2 ve Erzurum'un Hınıs ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Siirt'in Baykan ilçesinde ise yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine teröristlerce yapılan saldırıda bir uzman çavuş yaralandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...