HDP ziyareti istifa getirdi

/ Kaynak: İHA
HDP ziyareti istifa getirdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mimarlar Odası Tokat Temsilcilik Başkanı Ercan Boyraz, HDP'yi ziyarete giden TMMOB Yönetim Kurulunu kınayarak istifa ettiğini açıkladı.

Tokat'ta Mimarlar Odası'nda yönetim kurulu ile birlikte basın açıklaması yapan Boyraz, TMMOB'un 1 Ekim 2015 tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettiğini hatırlattı. Başkan Boyraz, “İdeolojik takıntılarla, toplumsal hassasiyetlerimizi ve kutsallarımızı hiçe sayarak; ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütünü kınamayan ve terör örgütünün de siyasi uzantısı olarak çalışan bir partiyi 1 Ekim 2015 tarihinde ziyarete giden TMMOB Yönetim Kurulunu esefle kınıyorum. Mesleki faaliyetlerle ilgili kaygıları bulunmayan, yeri geldiğinde emperyalist güçlerden bahseden TMMOB; tamda emperyalist dış güçlerin güdümünde olan PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantısı olan bir partiyi, himaye edercesine ortak mitinge çağırmasını Mimarlar Odası TokatTemsilcilik Başkanı olarak hazmedemiyorum. Bugün itibariyle Mimarlar Odası Tokat Temsilcilik Başkanlığından ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

Başkan Boyraz, istifa dilekçelerini TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanlığı'na fakslayacaklarını ifade ederek, “İnşallah bu tepkimiz bir kıvılcım olur, devamı gelir. Böyle pervasızca tutum ve davranışları sergilemez mensubu olduğumuz örgüt. Üyelerimizden en ufak çatlak ses ve itiraz yok bizlere destek veriyorlar” diye konuştu. Boyraz, TMMOB'nin seçim mekanizmasını da eleştirerek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Seçim mekanizmamızla ilgili çok ciddi çelişkiler var. Mesela ben Mimarlar Odası Temsilcilik Başkanı olarak genel merkez seçimlerinde oy kullanma hakkım yok. Böylesine çelişkiler var oysa demokrasiden bahsediyor bizim TMMOB genel merkezimiz.”

Başkan Boyraz'la birlikte 5 kişilik yönetim kurulundan 3 kişinin istifa ettiği, il dışında olan 2 kişinin de istifa edeceği kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...