Diyarbakır'da 3 bin polisle operasyon

Diyarbakır'da 3 bin polisle operasyon

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın merkez Sur ve Yenişehir ilçesinde bulunan 9 mahallede dün saat 05.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Ardından operasyon başlatıldı. Helikopter destekli operasyonda, özel harekat timlerinden oluşan 2 bin 816 güvenlik gücü görev aldı. PKK'lılarla çatışmada, 3 terörist öldürüldü, 1 kadın terörist yakalandı. Ne yazık ki 2 yıllık polis memuru 23 yaşında Cem Tayfun şehit düştü, 4 polis de yaralandı. Sur ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin, güvenlik güçlerinin müdahalesini engellemek için hendek kazıp barikat kurmanın yanı sıra sokaklara “branda” germe yöntemini de kullandığı görüldü. Labirenti andıran yapılaşmanın olduğu ilçede, dar sokak ve caddeler teröristlerin kaçışını kolaylaştırdı. Akşama doğru yasak kalktı. Şehit Cem Tayfun'un Adıyaman'ın Besni ilçesindeki baba ocağına acı haber tez ulaştı. Tayfun'un şehitlik haberini alan akrabaları Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenilen şehidin cenazesinin Mersin'e defnedileceği belirtildi.
Cem Tayfun'un Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan dedesi Turgut Kara, “45 günlüktü, biz büyüttük. İlk, orta, liseyi okuttuk. Üniversite okuyordu. 1 yıl okuduktan sonra polisliğe müracaat etti. Kendi isteğiyle polis okuluna gitti. Ondan sonra babası yardımcı olmaya başladı. 23 yaşında gitti yavrum” diye feryat etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...