Anma töreninde oy istedi

Anma töreninde oy istedi

GÜNDEM Haberleri

İlk gün 100'e yakın kişinin öldüğü saldırıyı devlete ve hükümete yıkmaya çalışan Demirtaş, ikinci gün sandığı işaret etti.

Ankara'daki terör saldırısının ardından “Bu devletin halka saldırısıdır” diyerek isyan çağrısında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün de kurbanların anıldığı törende halktan oy istedi. Ölenlerin sayısının 128 olduğunu ifade eden Demirtaş, Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen törende “Yüreğimiz yanıyor. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz. Ama hesabını da soracağız. 1 Kasım da bunun ilk adımıdır. Bugün biz de yastayız, üzgünüz ama öfkeliyiz. Elbette hesap soracağız, diyerek buradan kardeşlerimizi uğurlayacağız. Gün gelecek, devran dönecek. O günler de uzak değil. Siz bu ülkeyi teslim aldık. Devlet bizim malımız, ülke bizim malımız; diyenler halka hesap vereceksiniz. O günler gelsin diye sizlere inat direnerek kazanacağız” ifadelerini kullandı.
Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik “İç savaş çağrısı yapıyor, yargılanacak” şeklindeki çıkışına yine ithamlarda bulunarak şöyle cevap verdi: “Dünden bu yana Ankara'nın göbeğinde kuş uçsa kanat çırpsa haberi olan devlet, Ankara'nın göbeğinde bir katliamı önlememiştir, önünü açmıştır. Diyarbakır'daki, Suruç'taki gibi. Başbakan yaptığı açıklamanın yarısından fazlasını bize tehdide ayırmıştır. En azından acıda, katliamda birleşebilmeyi çok isterdik ama biz katillerimizle acıda nasıl buluşalım? Bizi katledenlerle, arkamızdan sırıtıp gülenlerle biz acıda nasıl buluşalım?” Öğleden sonra da Adli Tıp Kurumu'nda cenazeleri teslim almak için bekleyen aileleri ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı, “20 civarında tanınmayacak durumda olan cenazelerimiz var. Bu cenazeler de DNA testi yoluyla teslim edilecek, o da birkaç gün daha zaman alacak” diye konuştu.
Güle oynaya anma!
Terör saldırısında ölenleri anmak için Ankara Garı'ndan Sıhhiye'ye kol kola yürüyen HDP'liler neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Yürüyüşte gülümseyen Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü tepki çekti. Demirtaş da kürsüde ağladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...