Lütfen acıya saygı

Lütfen acıya saygı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin gördüğü en büyük terör saldırısı, terör yandaşlarına propaganda malzemesi oldu, hedeflerinde yine hükümet vardı

Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen terör saldırısında ölenler dün tek tek toprağa verilirken ülkenin hemen her köşesinde de protestolar vardı. DİSK, KESK ile Mimar Odaları Birliği'nin 'hayatı durdurun' çağrısı üzerine sokağa çıkan kamu çalışanları, iş bırakarak hizmet bekleyen vatandaşı mağdur etti. Bazı doktorlar sağlık hizmet vermedi. Kurbanları istismar eden marjinal sol gruplar, tabutlara terör örgütünün renklerini astı.
İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya gelen avukatlar Ankara'daki terör saldırısını protesto etti. Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırıda olay yerinde olduğunu söyleyen Avukat Mehmet Ümit Erdem, burada yaptığı açıklamada, "Patlamanın ardından polis alandaki insanların kaçmasını engelledi, barikat kurdu ve buradaki insanlara plastik mermi ve gaz bombası attı. Ambulansların geçmesi için insanların polisin üzerine yürümesi ve kenara itmesi gerekti. Yaşanan olayda hiçbir polisin yaralanmaması düşündürücü. Savcı olay yerine 2 saat 45 dakika sonra geldi. Bunun üzerine deliller kayboldu" diyerek yine devleti suçladı. Ardından 2 günlük grev kararı aldıklarını belirterek 12 ve 13 Ekim tarihlerinde iki gün duruşmalara girmeyecekleri duyurdu.
İzmir'deki, çeşitli siyasi partiler, sendikalar ile sivil toplum kuruluşları üyeleri, Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu. CHP ve HDP milletvekillerinin destek verdiği protesto gösterisinde, ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti devleti tarih boyunca bu saldırının doğrudan ya da dolaylı faili olarak bilinecek. Katiller, sandıkta mutlak hakimiyetini '400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün' tehdidiyle sağlamaya çalışan ve bu tehdide destek verenlerdir. Katiller, 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarını hazmedemeyen, çocuk yaşlı demeden sivil katliamı yapanlardır" diyerek yine PKK propagandası yapıldı. 
Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, anmanın yapıldığı alana girerken polisin üst aramasını kabul etmedi. Gruplar, kendi içinden çıkardıkları görevlilerce aranarak Cumhuriyet Meydanı'na girdi.
KESK Muş Şubeler Platformu'nun basın açıklamasında ise gergin anlar yaşandı. Basın açıklamasından sonra İstasyon Caddesi'nde slogan atan gruba polis müdahale etti. Olaylar esnasında birçok esnafın iş yeri camı kırılırken bazı araçlar ise hasar gördü. İş yerinin camları kırılarak zarar gören esnaflardan İbrahim Ergün, "Biz de esnafız, biz de doğuluyuz ve Kürtüz. Kürtlükle, barışla bunun böyle olmasının ne alakası var” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...