Özel kuvvetlerden müthiş operasyon!

Özel kuvvetlerden müthiş operasyon!

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Irak'ta bulunan Metina ve Zap bölgelerine yapılan hava operasyonunda toplam 35 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26 Eylül 2015 tarihinde PKK terör örgütünü önemli kamp bölgelerinden Metina'ya düzenlediği hava harekatından sağ kurtulduktan sonra teslim olan PKK'lı teröristlerden 2'sinin ifadesi doğrultusunda güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre istihbaratı değenlendiren Özel Kuvvetler aynı gece 2 PKK'lı teröristi alarak Türkiye'den Metina bölgesinin yakınındaki deponun bulunduğu bölgeye sızdı. Hedefin doğruluğunu teyit eden Özel Kuvvetler 2 PKK'lı terörist ile geri dönerken deponun koordinatları Türk Hava Kuvvetleri'ne iletti. 11 Ekim 2015 tarihinde Irak Kuzeyi Metina ve Zap bölgelerine hava harekatı icra edildi ve 2 PKK'lı teröristin gösterdiği depo da dahil olmak üzere hedefler tam isabetle imha edildi.  Her iki bölgede de toplam 35 terörist etkisiz hale getirildi.


TESPİT EDİLEN BÜTÜN NOKTALAR, HAVA HAREKATLARIYLA VURULMAYA DEVAM EDİLİYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına teröristle mücadele bağlamında bugüne kadarki en kapsamlı ve en etkili hava harekatlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, 1990'lı yıllarda sınır ötesi kara harekatıyla girdiği Kuzey Irak'a son kara harekatını 2007'de 'Güneş' adı verilen operasyonla yapmıştı. Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine son 10 yılda ise ağırlıklı olarak sınırlı sürede güvenlik ihtiyacı kapsamında sadece hava harekatı yapılıyor. Terör örgütü ise tüm bu hava operasyonlarından korunmak ya da az kayıp vermek için çeşitli yöntemler kullandığı öğrenildi.


METİNA'LA DÜZENLENEN HAVA HAREKATINDAN KURTULUP TESLİM OLDULAR
Alınan istihbarat ve bölgede yapılan hava keşfi neticesinde teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Metina'da yeni hedefler tespit edildi.  PKK terör örgütüne ait 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları 26 Eylül 2015 tarihinde saat 23.40'ta başlayan hava harekatı 27 Eylül 2015 saat 02.20'ye kadar sürdü. Harekata  6 F-16 ve 2 adet F-4 2020 savaş uçağı katıldı ve belirlenen hedefler  tam isabetle vurularak imha edildi.  Hava taarruzlarının yaşandığı gece sağ kalmayı başararak örgütten kaçmayı başaran biri yaralı 3 PKK'lı terörist (biri yaralı), arazide karşılaştıkları 2 PKK'lı teröristi de yanlarına alarak Ekim ayı başında Türkiye'ye sığındı.  Hava saldırısında yaralanan terörist kan kaybı sonucu yolda ölürken diğer 4 PKK'lı terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.


"KANDİL'DE 4 AY SÜREYLE EĞİTİLDİM"
Metina'dan kaçan 3 teröristten biri olan ve can güvenliği nedeniyle ismi açıklanmayan teröristin güvenlik güçlerine verdiği ifadede; örgüte 4 yıl önce batı illerinden birinden para karşılığında en büyük ağabeyi ile katılmayı kabul ettiğini, aslında terör örgütüne katılmamak için ailesiyle birlikte anne, baba ve 5 kardeşi ile bölgeden ayrıldıklarını ama çaresizlik nedeniyle bu yola başvurduklarını ve çok pişman olduğunu söyledi.  Ağabeyi ile 'Zargali' denen bir bölgeye götürüldüklerini ve bir haftaya yakın burada kaldıktan sonra ağabeyinden ayrıldığını ve bir daha da hiç haber alamadığını ifade eden PKK'lı terörist, Kandil'de 4 ay süreyle eğitildiğini, yaşam şartlarının çok ağır olduğunu, kendilerine orada yetiştirdikleri hayvanlar kadar bile değer verilmediğini, verilen yemek benzeri şeylerin iğrenç denecek seviyede olduğunu anlattı.  PKK'lı terörist, 4 ayın sonunda Gara kampına gönderildiğini ve Ağustos ayı başında Türk Hava Kuvvetleri'nin çok ağır hava harekatlarından dolayı 400 kişinin barındığı kampta bir hafta içinde yarıdan fazlasının öldüğü ve çok sayıda teröristin yalandığını daha sonra 80 yakın yaralı teröristlerle birlikte önce Zap sonra da Metina kampına gönderildiğini ifade etti.


"AVAŞİN'E DOĞRU OLAN BİR BÖLGEYE GİTMEMİZ YASAKTI"
3 yılı aşkın bir süre Gara'da kaldığını ve gördükleri karşısında bu örgütün aslında Kürtlere değil yabancı istihbarata veya bazı ülkelere hizmet ettiğini anladığını belirten PKK'lı terörist, Gara kampının Kuzey doğusunda Avaşin'e doğru olan bir bölgesinde kendilerinin kesinlikle gitmelerinin yasak olduğu ve PYD unsurlarına eğitim verilen özel bir bölge bulunduğunu ve burada Suriye'den gelen çok sayıda Kürt gencinin eğitildiğini duyduğunu söyledi.


"GARA KAMPI YERLE BİR OLDU,  SAĞ KALANLARLA BİRLİKTE METİNA BÖLGESİNE GEÇTİK"
PKK'lı terörist, hemen her hafta bu bölgeye kendi kamplarının içinden geçerek çok sayıda çok yeni model arazi araçlarının ve bazen de kamyonların gittiğini, bazen araçların kampta durarak sandıklar içinde bir şeyler bıraktıklarını, bu kişilerin kesinlikle Batılı ülkelerden insanlar olduğunu söyledi. PKK'lı terörist ayrıca bu kişilerin İngilizce bilen arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini söyledi.  Bu konvoy trafiğinin Ağustos ayı başına, Türkiye'nin hava harekatları yapmasına kadar yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen PKK'lı terörist, bu hava saldırılarından sonra zaten Gara kampının neredeyse yerle bir olduğunu ve hemen saldırılar sonrası sağ kalanlarla birlikte Metina bölgesine geçtiklerini ifade etti. O esnada kaçmak için çok fırsat olduğunu ama hava taarruzları esnasında kampın adeta bir alev topuna dönüştüğünü söyleyen PKK'lı terörist, bir an önce canlı kalabilmek adına gruba katıldığını belirtti.


ÖLEN ARKADAŞLARI ARAZİDE BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR
Teslim olan PKK'lı teröristin güvenlik güçlerine verdiği ifadesinin devamında ; diğer 2 teröristle karşılaştıkları bölgede kan kaybından ölen kişinin çocukluk arkadaşı olduğunu, beraber kaçtıklarını ama cesedini arazide bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi.  PKK'lı terörist arkadaşının 'KeşkeTürkiye'de ölseydi de burada gömülseydi' diyerek üzüntüsünü ifade etti. Bu gruba sonradan katılan 2 terörist ise, bulundukları bölgede yer altına merdivenle inilerek gidilen büyük bir deponun olduğunu, içeriye kendilerinin girmelerinin yasak olduğunu, ama 24 Temmuz 2015 tarihinde itibaren başlayan hava taarruzlarından sonra  her hafta sandıklar ve bidonlar taşıyan bir yük kamyonunun gelerek buraya malzeme aktardığını, malzemeleri taşıyanların da kamyonla beraber geldiklerini, kendilerinin sadece nöbet tuttuklarını, kan kaybından ölen teröristi de buraya bıraktıklarını ifade ettiler.


ÖZEL KUVVETLER SIZDI, KOORDİNATLARI SAVAŞ UÇAKLARINA İLETTİ
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; bu istihbaratı değerlendiren Özel Kuvvetler aynı gece, yanlarına sonradan gruba katılan 2 teröristi de alarak Türkiye'den Metina bölgesinin yakınındaki bu deponun bulunduğu bölgeye sızdı.  Özel kuvvetler  hedefin koordinat tespitini yaptı ve koordinatları Türk Hava Kuvvetleri'ne iletti. 11 Ekim 2015 tarihinde Irak Kuzeyi Metina ve Zap bölgelerine hava harekatı icra edildi. Teröristlerin gösterdiği depo da dahil olmak üzere hedefler tam isabetle imha edildi. Her iki bölgede de toplam 35 terörist etkisiz hale getirildi.


ÖZEL KUVVETLER ÖLEN TERÖRİSTİN CESEDİNİ TAŞIDI, ARKADAŞI AĞLADI 
Özel Kuvvetler dönüşte ise yanlarına ölen teröristin de cesedini aldı.  Teslim olan PKK'lı terörist,  özel kuvvetlerin dönüşlerinde arkadaşının cesedini gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadı ve "Öl deyin sizin için öleyim Komutanlarım. Ölüden hediye olur mu, evet olurmuş demek ki, sağ olun, var olun"  diyerek ağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...