Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YPG sözcüsünden Salih Müslim için sert sözler

YPG sözcüsünden Salih Müslim için sert sözler

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK çizgisindeki PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Sözcüsü, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim'in plan ve görüşlerinin YPG'yi bağlamadığını savundu.

Redur Halil, Salih Muslim'in basında yer alan, YPG güçlerinin ileriye dönük plan ve operasyonlarına ilişkin görüşlerinin kendi şahsı ve partisinin görüşleri olduğunu bildirdi.
 
Redur Halil,  “Salih Muslim'in bu konuların yanısıra uluslararası koalisyon güçlerinin YPG'ye silah verip vermediği hususu da dahil siyasetçi olarak kendi uzmanlık ve sorumluluk alanı dışında, yeterince olaylara hakim olmadan birçok askeri konuyu değerlendirmesi, ancak kendisini ve eşbaşkanı olduğu siyasi partiyi bağlar” ifadelerini kullandı.
 
Redur Halil,  “Müslim siyasi bir parti eşbaşkanıdır. Bizler askeri bir örgütlenmeyiz. Dolayısıyla Muslim'in sözleri ve değerlendirmeleri YPG olarak bizleri bağlamamaktadır” dedi.

YPG sözcüsünden Salih Müslim için sert sözler


YPG Sözcücü Halil,  ABD'nin YPG güçlerine silah yardımında bulunduğu yönündeki haber ve açıklamalara ilişkin de, “ABD kime silah gönderdiğini, kimi silahlandırdığını iyi bilmektedir” sözleriyle cevap verdi.
 
MÜSLİM ABD YARDIMINI DOĞRULAMIŞTI
 
Salih Müslim, ABD'nin yaptığı 50 tonluk yardımı doğrulamış, "Bize ve müttefik olduğumuz gruplara 50 ton silah gönderildi. Bu daha başlangıç, silahların devamı da gelecek" demişti. Müslim Rakka ve Cerablus'a yönelik operasyonların da masada olduğunu aktırmıştı. 
 
Müslim, Ankara'nın  'Silahlar PKK'nın eline geçerse müdahale ederiz' tepkisine ise “Türkiye Rojava'ya saldırırsa kendimizi savunuruz. Biz kimseye saldırmıyoruz ancak bize saldıranlara karşı da kendimizi savunuruz" demişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...