Başbakan Davutoğlu'dan atama müjdesi

Başbakan Davutoğlu'dan atama müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Öğretmenler ve engellilere atama müjdesi veren Başbakan Davutoğlu, "Şubat ayında 30 bine kadar atama inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı, 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız. En az 20-30 bine kadar atamayı inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Sevgili engelli kardeşlerim, yıl sonuna kadar size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah" dedi. 

Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitinginde yaptığı konuşmada, tehditlere rağmen mitingi dolduran Kayserililere teşekkür etti. 

Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında ara verdikleri mitinglere dün Bursa mitingi ile başladıklarını, bugün Kayseri'de yarın da Kocaeli'nde miting düzenleyeceklerini belirterek, Kayseri mitinginin de Bursa mitingi gibi görkemli olduğunu, Kayserilinin her zaman her şeyin en iyisi yaptığını, her şeyin hakkını verdiğini kaydetti.


Vatandaşlara seslenerek, "1 Kasım'da da hakkımızı verecek misiniz? Milletin hakkını verecek misiniz?" diye soran Davutoğlu, "evet" cevabı üzerine, şöyle devam etti:


"İşte Kayseri yola çıktı mı, arkasına, sağına, soluna bakmaz menzile kadar varır. Biz, terörün yıldıramayacağını haykırmak için seçime kadar mitinglere devam edeceğiz. Dün Marmara'daydık Bursa'da, bugün sabah Anamur'da, şimdi Kayseri'de, yarın Kocaeli'nde, ertesi gün Trabzon'dayız. Kuzeydeyiz, güneydeyiz, Türkiye'nin her yerindeyiz. Canımızı, başımızı, kanımızı koyduk bu yola, çıktık bu yola, geri dönmeyiz, bir an bile tereddüt etmeyiz. 


Dün Bursa'da, bugün burada meydanı dolduran on binlerce, yüz binlerce kardeşime bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa tekrar bayrağı açtı, Kayseri bayrağı yükseltti, Erciyes'in zirvesine yükseltti. 1 Kasım'da millet al bayrağı, bu ak bayrağı demokrasi burçlarında dalgalandıracak inşallah. Bu birlik ruhu bizi ayakta tutuyor, bu birlik ruhu bizi ayırmak, bölmek isteyenlere en güzel cevap. Diğer partilerin de sokakta, salonda, medyada sürdürdükleri seçim çalışmalarını meydanlarda da sürdürmelerini isterdik, ama yapmamaları bizim korku psikolojisini yenmek için meydanlara çıkmamıza engel değil. Onlar meydanları boş bıraksalar da biz 'Türkiye teröre teslim olmayacak, teröre boyun eğmeyecek' demek için her gün farklı bir ilimizde meydandayız. Yiğit Kayserililere tekrar teşekkür ediyorum ki bir takım söylentiler yayanlar olmuş, 'aman mitinge katılmayın' diye. Yahu Kayserili korkar mı, Kayserili üç, beş çapulcuya, eşkıyaya, teröriste boyun eğer mi? Biz şehitlik için Çanakkale'ye yürüyen, İstiklal Savaşı'nda yürüyenlerin torunlarıyız. Biz, bu üç, beş çapulcuya meydanı bırakır mıyız? Milletimizin huzurunu, ülkenin istikrarını bozmaya çalışanlara asla meydanı boş bırakmayacağız. Bunun için Kayseri'deyiz, hem acımızı yaşayacağız hem tedbirimizi alacağız hem de milletimizle kucaklaşmaya geleceğiz."


Başbakan Davutoğlu, mitinge geç geldiğini, bunun da Kayserililerin yoğun sevgisiyle karşılaşmış olmasından kaynaklandığını, yol boyu adım adım Kayserililerin kendisini bağrına bastığını ifade etti. 


Milletin 7 Haziran seçimlerinden bu yana terörle bir kez daha imtihan edildiğini, yürekleri kanatan alçakça terör saldırılarının yaşandığını, askerlerin, polislerin ve çeşitli mesleklerdeki insanların şehit edildiğini vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Buraya gelirken Hakkari Valimizle görüştüm. Yüksekova'da 3 kahraman askerimizi şehit verdik, 20'yi aşkın teröristi etkisiz hale getiren bu kahraman askerlerimize buradan rahmet diliyorum. Kanlarının her birinin damla damla hesabını soracağız. Burada, Erciyes'in eteğinde söylüyorum, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da bayram namazını kıldıktan sonra Yüksekova'ya gitmiştim, bugün şehit düşen arkadaşlarımızla birlikte Yüksekova'da onlarla karavanaya kaşık sallamıştım, hala üzerilerindeki iman ateşini görüyorum. O kardeşlerimizi Rabbimizin huzuruna gönderirken bir kez daha söylüyorum, bu ülkenin dağları tek bir terörist dahi kalmayana kadar, tek bir silah bu millete yöneltilmeyene kadar mücadelemiz sürecek." 

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Ankara'daki terör saldırısını hatırlatan Davutoğlu, 100 kişinin o saldırıda hayatını kaybettiğini, büyük bir katliam yaşandığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Davutoğlu,
"Bu insanlık dışı eylemlerin hedefi Türkiye'dir, hedefi Kayseri'dir, Ankara'dır, İstanbul'dur, Diyarbakır'dır, Edirne'dir, Bursa'dır ama o hedefin karşısında da bu şehirler dimdik duracak" diye konuştu. 


Terörist saldırıların hedefinin milletin birliği, dirliği, kardeşliği olduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin büyük atılımlarının, milletin geleceğe yürüyüşünün engellenmek istendiğini belirtti.


Bu saldırıların Türkiye'nin önünü kesemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, Türkiye'de 13 yıldır devam eden huzur ve istikrarı kaldırmak için saldırdıklarını kaydetti.

Saldırıların, 1 Kasım'da gerçekleşecek seçimleri etkilemek için, milletin sandığa yansıyacak iradesini zaafa uğratmak için yapıldığını anlatan Davutoğlu,
"Saldırılar, Türkiye'nin seçimlerden sonra istikrarlı ve güçlü bir hükümete kavuşmasını engellemek için yapılıyor" dedi.


"NE İSTİYORSUNUZ YAPILAN YATIRIMLARDAN? 

Yüksekova Havalimanı'na yapılan saldırıyı hatırlatan Davutoğlu, havalimanının inşaatı aşamasında da saldırıların yapıldığını kaydetti.


Saldırıların iradelerini kırmadığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"O havaalanı 7 Haziran'dan önce açmıştık. Şimdi soruyorum o terör örgütlerini savunanlara soruyorum, Allah aşkına ne istiyorsunuz havaalanından, ne istiyorsunuz bu ülkeye yapılan yatırımlardan, Hakkarili vatandaşlarımızın tüm Türkiye ile kucaklaşmasından mı rahatsızsınız, ne istiyorsunuz bu toprağın her köşesine yapılan yatırımlardan, derdiniz ne sizin? 'Çıkın söyleyin' diyoruz, bunlara bu terör örgütünü savunanlara. Biz bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını, Kürt ve Türk'ün ebediyen kucaklaşmasını istiyoruz. Onlar ise bizi ayırmak, bizi bölmek istiyorlar. Çünkü barış ve huzur geldiğinde, barış ve huzur içindeki Türkiye'de bu terör çetelerine ekmek yok, varlık sebepleri ortadan kalkıyor."


Kirli ittifakın hedefinin Türkiye olduğuna işaret eden Davutoğlu, milletin huzuru, güveni, ülkenin istikrarı, demokrasi, insan hakları ve özgürlük olduğunu, Türkiye'nin son 13 yılda elde ettiği kazanımların hedef alındığını söyledi. 


"TERÖRÜN DÜĞMESİNİ BASIYORLAR" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin büyümesinin istenmediğini belirterek, şunları söyledi:



"Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istemeyen, büyümesini istemeyenler terör düğmesine basıyorlar. 'Türkiye'nin iç meseleleriyle uğraşmaktan dışarıya bakmaya fırsatı olmasın' diyenler teröre yatırım yapıyorlar, terörü destekliyorlar. Bu şer odaklarının kimler olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz ve siz onlardan hesap soracaksınız. 1 Kasım'da hesap soracak mısınız?"


Bunlardan hesabın sorulacağına işaret eden Davutoğlu, teröristlere, "Bu meydandan haykırıyorum, kaybedeceksiniz, milletimizin iradesi karşısında kaybedecekler" ifadelerini kullandı.


Teröre hem içeriden hem de dışarıdan destek olanların olduğunu anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:


"Teröristi mahkum edemeyenler, terör örgütüne tek laf söyleyemeyenler kanıtsız, mesnetsiz bir şekilde hükümeti, devleti mahkum etmeye, devlete 'katil', hem de 'seri katil' demeye kalkıyorlar. Kendileri o katil terör örgütüne sırtını dayayanlar bize, devlete, millete 'katil' demeye kalkıyor. Türkiye hiçbir zaman terör örgütlerine fırsat vermemiştir, vermeyeceksiniz. Fakat bakıyorsunuz bir terör örgütünün söylemini kullanan siyasi parti liderleri Türkiye'yi terör örgütüne destek vermekle suçlayabiliyor. Barıştan, kardeşlikten söz edenler olayın hemen ardından sahneye çıkıp halkı yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar. Cenazede miting yapılır mı, bunlar cenazeleri provoke ediyorlar. Acımız var, taziyemiz var, taziyede oy istenir mi, taziyede bu tür provokasyonlar yapılır mı, işte bu provokasyonlar karşısında milletimize sığınıyoruz biz. Milletimize sığınıyoruz ve milletimizle birlikte teröre karşı dimdik ayaktayız."


6-7 Ekim'deki Kobani eylemlerini hatırlatan Davutoğlu, halkı sokağa çıkardıklarını ve 50'ye aşkın insanın hayatına kaybetmesine neden olduklarını söyledi. 


Bir siyasi parti liderinin toparlayıcı olması gerekirken insanları kargaşaya, kaosa sevk edecek twitler attığını dile getiren Davutoğlu, "Şimdi bir siyasi parti nasıl olur da milleti, halkı isyana, sokağa davet eder, kimse bunu açıklayabilir mi? Herkes karakterinin gereğini yapar, doğru Kayserili kardeşim. 50 insanımız o günlerde öldü. Biz milli yas ilan ediyoruz, acıyı paylaşmaya çalışıyoruz, onlar ise insanlarımızın acısını çalmaya çalışıyorlar" dedi. 


Hükümete karşı bir algı operasyonu yapıldığını ifade eden Davutoğlu, "Bu ülkeye, bu millete kim düşmansa bir olmuşlar ve Türkiye'ye bu necip millete, bu aziz millete saldırıyorlar. Ne yazık ki o malum siyasi partinin ve terör örgütünün bu algı operasyonuna diğer partiler de büyük ölçüde katıldılar" diye konuştu. 


Başbakan Davutoğlu, bugün siyasi tartışmaya girmek istemediğini ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları nedeniyle bu tür bir konuşma yaptığını ifade etti. 


"BAHÇELİ'NİN AĞZINDAN HİÇ 'EVET' DUYDUNUZ MU?" 

Saldırıdan hemen sonra Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teröre karşı ortak bir tavır geliştirmek üzere görüşme çağrısında bulunduğunu anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Sayın Bahçeli her zamanki tavrıyla ve sorumsuzluğuyla 'hayır' dedi. Siz Allah aşkına Kayseriler, Bahçeli'nin ağzından hiç 'evet' duydunuz mu? Biz, gece gündüz terörle mücadeleden bahseden, terörle mücadeleyi siyasetin tek malzemesi haline getirmiş Sayın Bahçeli, teröre karşı birlik olma çağrımıza 'hayır' dedi. Daha önce 'hükümet kuralım' dedik Sayın Bahçeli'ye, koalisyon, 'hayır' dedi, seçime giderken 'hükümet kuralım' dedim, 'hayır' dedi, 'erken seçime gidelim' dedik birlikte 'hayır' dedi. Allah aşkına hani Sayın Ecevit, o zaman koalisyon teklif ettiğinde ki 'içimize sinmiyor' demişlerdi Bahçeli'ye, hatta 'katil' diye ifadelerle kullanmışlardı, onlarla koalisyon kurdular, bize 'hayır' dediler."


Seçim hükümetinde Anayasaya göre MHP'den ve CHP'den de bakanların olması gerektiğini ancak katılmadıklarını belirten Davutoğlu, terörle mücadele konusunda da her iki partinin kendilerini yalnız bıraktığını ifade etti.


Teröre karşı ortak deklarasyon çağrısına da Kılıçdaroğlu'nun olumlu yanıt verdiğini ve bir saati aşkın bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:


"Sayın Kılıçdaroğlu, yaptığımız görüşmelerin arkasından bunu esefle söylüyorum, bir parti genel başkanı değil, bir parti üyesinin bile yapmayacağı şekilde bu görüşmeyi bir siyasi polemik malzemesi haline getirdi. Hiç utanmadan, sıkılmadan, 'Konuştuklarımın hepsini söylersem Davutoğlu, zor durumda kalır' demiş, aklınca şantaj yapıyor. Anlaşılan blok siyasetinden ümidini kesince şimdi şantaj siyasetine yöneliyor. İşte Kayserililer sizin huzurunuzda söylüyorum, Kılıçdaroğlu'na da Bahçeli'ye de... Bildikleri ne varsa hiç durmadan söylesinler. Biz onlara 'gelin terör ile ilgili şu bilgileri paylaşalım' diye devletin bürokratlarına gönderdik. Kendimiz görüşürken devletimizin istihbarat başkanına bilgi sundurdum. Zannettim ki karşımda devlet sorumluluğuna sahip bir lider var ama maalesef şimdi bize şantaj yapıyor, bilsin ki Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, bilsin ki bizim milletimizinden gizlimiz, saklımız yok. Biz yolda yürürken her an sağımızda ve solumuzda iki şahitle yürüyoruz, Allah'a doğru, iki şahitle. Attığımız her adımda hesabı Allah'a vereceğimizi biliyoruz."


Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye "Hodri meydan" diyen Davutoğlu, "Siyaset her şeyden önce ahlak işidir, nezaket işidir, mahrumiyettir. Devlet işlerini görüştüğünüzde muhatabınıza güvenmek istersiniz ama eğer birisi çıkıp, dışarıda o görüştüklerinizi şantaj malzemesi olarak kullanırsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi ya da Sayın Bahçeli'nin, o zaman da bize, 'Konuş konuşabildiğin kadar' demek düşer" dedi. 

ÖĞRETMENLERE VE ENGELLİLERE YENİ ATAMA 

Her mitingde yeni bir müjdeyi de paylaşmak istediğini kaydeden Davutoğlu, "İki müjde vereceğim Kayseri'den, o da sevgili engelli kardeşlerim yıl sonuna kadar, size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah" dedi.  

Davutoğlu, "Bir müjde de emektar öğretmenlerimize, her yerde soruyorlar, 'Yeni atama var mı, Sayın Başbakanım' diye. Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız, en az 20 bin, 30 bine kadar atama inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Aziz kardeşlerim Allahın izni, milletimizin desteğiyle Kayseri'nin desteğiyle, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. 1 Kasım inşallah Türkiye için yeni ve hayırlı bir başlangıç olacak" ifadelerini kullandı. 

Miting alanından "Kayseri seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar yükselince Başbakan Davutoğlu,
"Maşallah Kayserili bacılarımın da yiğit kardeşlerimin de ne güzel yürekten gelen sözleri var, 'biz sizinle gurur duyuyoruz, Allah razı olsun" dedi. 
Başbakan Davutoğlu, "Kayserili, iş yapanla laf üreteni aynı kefeye koymaz. Sizler AK Parti'nin 13 yıl boyunca yaptıklarıyla bu ülkeyi nereden nereye getirdiğine şahitsiniz. Çünkü bu 13 yıllık atılımların altında sizlerin de imzası var. Kayseri ekonomimizin, ticaretimizin, sanayimizin öncü şehri" şeklinde konuştu. 

"Bizde mevki makam hesabı yok, bizde sadece Türkiye aşkı var" diyen Başbakan Davutoğlu, Kayseri'ye yaptıkları hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"13 yılda Kayseri nereden nereye geldi, 13 yılda değerli Kayserililer,  Kayseriye toplam 12,5 milyar yatırım ve destek sağladık. İhracat rakamı 351 milyondu, şimdi neredeyse 2 milyar dolar, 14 spor tesisi, 33 sağlık tesisi, 51 dere ıslahı projesi, 11 atık su arıtma tesisi, 12 bin 194 konut, 3 bin 561 derslik ve bu güzel ile 3 üniversite kazandırdık. 32 bin kişilik harika bir Kadir Has Stadyumu'nu hizmete aldık. 421 kilometre bölünmüş yol yaptık. Kayseri'yi Nevşehir'e, Niğde'ye, Sivas'a, Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladık. 2003'te Kayseri'ye doğalgaz getirdik. O güzel Kayseri lehçesiyle sizlerin "Gıcık tünel" diye adlandırdığı, tüneli biz tamamladık. Sarıoğlan, Bahçeli ve Yamula barajlarını inşa ettik. Kayseri'nin yeşiline yeşil kattık, gücüne güç kattık, 74,5 milyon fidan diktik." 
Davutoğlu, Kayseri'ye yaptıkları hizmetle ilgili "13 yılda 1.1 milyar lira nakit tarımsal destek verdik. Bunlar yaptıklarımızın bir kısmı, hepsini saymıyorum" dedi. 

Davutoğlu, Kayseri'de yapacakları yeni projeler için de
"Besi hayvancılığı bölgesiyle, et ve et ürünleri ihtisas, organize sanayi bölgesi yapacağız. 10 milyon metrekareyi aşkın, bir organize sanayi bölgesi. Bir söz daha güneş gibi parlayan Kayseri'ye, 'Güneş enerji ihtisas organize sanayi bölgesi'ni kuracağız. Tarımsal sulama çalışmalarımızı süratle bitireceğiz. Yeni barajlar, gölet ve sulamaları inşa ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Çok istediğiniz 2 milyon metrekare hava ikmal şehir parkını da inşa ediyoruz. Bin 941 konut daha yapacağız, aralarında bin 584 yataklı sağlık kampüsünün de olduğu 13 sağlık tesisini inşaya başladık, en kısa sürede tamamlayacağız. Kayseri şifa diyarıdır, Dünyaya da Türkiye'ye de şifa dağıtacak" bilgisini paylaştı. 

Kış turizminin merkezi Erciyes'in uluslararası kongre merkezi olacağını anlatan Davutoğlu,
"Davos, Erciyes'e gıpta edecek, gıpta inşallah. Güney çevre yolunu önümüzdeki sene kullanmaya başlayacaksınız. Ayrıca batı çevre yolunu da tamamlıyoruz. Kayseri -Malatya yolu daha da iyileşecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...