Partilere anında seçim sonucu

Partilere anında seçim sonucu

GÜNDEM Haberleri

YSK, “Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi” geliştirdi. Seçim sonuçları böylece eş zamanlı olarak partilerin genel merkezlerinde de takip edilebilecek.

Oğuzhan Şahin ANKARA - Resmî seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde kamuoyunda ortaya atılan asılsız rakamların önüne geçebilmek için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) devreye girdi. YSK “Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi” geliştirdi. Bu sistemle YSK'ya gelen sonuçlar, eş zamanlı olarak isteyen siyasi partilere de gönderilecek. An be an tutanaklar görülerek, parti müşahitlerinden gelen bilgilerle karşılaştırılabilecek. Seçim sonuçları böylece eş zamanlı olarak partilerin genel merkezlerinde de takip edilebilecek. Seçime katılan partiler 1 Kasım Pazar günü 17.00'den itibaren verilecek web sitesine erişim sağlayacak. Sonuçlar, YSK'ca belirlenen süre bitimine kadar, teşkilatlara ve üçüncü şahıslara verilemeyecek. Bağımsız adaylar da yayın yasakları kalktığı andan itibaren USB veya harici diskle sonuçları alabilecek. Siyasi partiler, imzalı tutanaklara da ayrı bir kullanıcı ve şifre ile “ftp” yöntemiyle ulaşabilecek. Genel Merkezler'de en az 2 Mbps hızında internet bağlı olacak, statik IP'ler YSK'ya bildirilecek. Ayrıca her Genel Merkez'e sadece 9 kullanıcıya özel “kullanıcı adı” ve “şifre” verilecek. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...