Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nuh Köklü'nün katil zanlısı: 'Gündemde kalmasın, çocuğum var'

/ Kaynak: DHA
Nuh Köklü'nün katil zanlısı: 'Gündemde kalmasın, çocuğum var'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Gazeteci Nuh Köklü'yü öldüren Serkan Azizoğlu hakim karşısındaki savunmasında "Bu kadar gündemde kalmasın, ilkokula giden çocuğum var” dedi.

Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü'yü, işyerinin camına kar topu isabet ettiği gerekçesiyle öldüren Serkan Azizoğlu hakim karşısına çıktı. Savunma yapan sanık. “Bu kadar gündemde kalmasın, ilkokula giden çocuğum var” dedi. Köklü'nün ağabeyi ise görüntüleri izleyemedi.


Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesiyle ilgili davanın duruşması Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.


Duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ve tutuksuz yargılanan Nazım Coşanar ile tarafların avukatları katıldı. Nuh Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü, müştekiler ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da duruşmada hazır bulundu.

O ANLARI ANLATTILAR

Duruşmada ifade veren müşteki Kubilay Çelik, olay tarihinde arkadaşlarıyla kar topu oynadıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Söz konusu sokağın girişine kadar bir sorun olmamıştı. Bir dükkanın camına kar topu geldi ve sanık dükkandan çıktı. 'Burayı terk edin, bu cam kaç lira biliyor musunuz?' dedi. Daha düzgün konuşmasını söyledik. Sonra içeri girdi ve sopayla dışarı çıkarak bizi darbetti. Biz, sopayı elinden alınca daha da hırslandı ve yeniden dükkana girip çıktığında elinde bıçak vardı. Bıçağı savurdu. Sonra Nuh Ağabey ona müdahale etti. Sanık elindeki bıçakla yere düştü. Sanık, bıçağı Nuh Ağabey'in kalbine sapladı. 'Benim 46 raporum var, sizi öldürürüm ve elimi kolumu sallayarak ertesi gün çıkarım' diyordu. Sanıktan şikayetçiyim."

SEMA MEŞİN: BİZE KÜFÜR ETTİ, BIÇAK SAVURDU
Olayın tanıklarından müşteki Sema Meşin de "Kar topu oyunumuz o sırada bitmişti. Arkamı dönüp gitmek üzereyken sesler duydum. Sanık, arkadaşlarıma bağırıyordu. Arbede oldu, içeri koştuğunu gördüm. 'Ağabey dur, sakin ol' diye dükkanın önünde durdum. Dükkandan sopa ile çıktı. Beni kapıda itip arkadaşlarıma saldırdı. Elinden sopayı aldık, ağza alınmayacak küfürler etti. Bu sefer elinde bıçakla dışarı çıktı. Önce bıçağı bana savurdu, ardından arkadaşıma" ifadelerini kullandı.

AĞABEYİ GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEMEDİ
Duruşmada daha sonra olay anına ilişkin görüntüler izlendi. Bu sırada Nuh Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü ile bazı müştekiler duruşma salonundan çıktı.

SANIK: ÇOCUĞUM VAR, GÜNDEMDE KALMASIN
Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu da, "Ben bu konunun bu kadar gündemde kalmasını istemiyorum. Benim ilkokula giden çocuğum var. İsteyerek ben kimseyi öldürmem. Adam gelip üstüme düşmüş. Bugüne kadar kimseyi öldürmedim. Ben, adalete güveniyorum" diye konuştu.

“KİMSEYİ TANIMAM”
Diğer sanık Nazım Coşanar ise sanık Azizoğlu'nu tanımadığını belirterek, "Kavga esnasında insanlık namına ayırmak istedim. Kimseyi tanımam" dedi.

MAHKEMENİN KARARI
Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya, Adli Tıp Kurumundan gelen raporda, Nuh Köklü'nün ölümünün "delici kesici alet yaralamasına bağlı iç kanama" nedeniyle olduğu yönünde görüş bildirildiğini tutanağa geçirdi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, olay anına ilişkin görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek, Nuh Köklü, sanıklar ve olay yerinde olanların belirlenmesine karar verdi.

Sanık Azizoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.

“ÖLÜMÜ DERS OLSUN”
Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Nuh, hunharca öldürüldü ve ölümü de artık geleceğimize bir ders olsun. Barışa, kardeşliğe, sevgiye ihtiyacımız olan günlerde, bu bize ders olsun" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ YARKADAŞ: HAKİM VE SAVCI DEĞİŞTİ
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, bu davanın kamuoyu gündeminde tutulması ve katilin bir an önce ceza alması gerektiğini söyledi.

Barış Yarkadaş, şöyle konuştu: "Sanığın ağabeyinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a BİMER üzerinden bir mektup yazdığı ve mahkeme için destek istediği ortaya çıkmıştı. Biz bu mektubun neden yazıldığını, bu mektupla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da yakınlarının bu davaya müdahil olup olmadıklarını, yargı üzerinde baskı kurup kurmadıklarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir soru önergesiyle yönelttik. Henüz bu sorulara cevap vermiş değil. Dosyaya bakacak olan savcının görev yeri değişti. Ayrıca bugün yine bir hakimin değiştiğini görüyoruz.”


Duruşmada görüntülerin izlendiniği belirten Avukat Ümit Abanoz "Sanık tarafının savunmasında 'Üzerine düştü, istemeden oldu' yönündeki doğru olmadığı, bile isteye göğsüne sapladığı çok açık ortaya çıktı. Dosyada sanığın sara hastalıığı nedeniyle Adli Tıp'tan bir rapor alınması durumu var. Aslında sanığın ifadeleri, tarzı, tavrı, olayı yapışı ne kadar bilinçli olduğunu gösteriyor; ama Yargıtay uygulamaları nedeniyle Adli Tıp'tan bir rapor alınacak” dedi.

MÜEBBET İSTENİYOR

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Azizoğlu'nun,  Köklü'yü "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, ayrıca "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "silahla tehdit" ve "hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 3 yıl 9 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede ayrıca Serkan Azizoğlu'na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar'ın da "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

KAR TOPU YÜZÜNDEN...
Kadıköy ilçesi Yeldeğirmeni Mahallesi'nde 17 Şubat'ta arkadaşlarıyla kar topu oynayan gazeteci Nuh Köklü, camına kar topu isabet eden aktar Serkan Azizoğlu tarafından bıçaklanmıştı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Köklü, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Nuh Köklü'nün katil zanlısı Azizoğlu ise olaydan bir gün sonra Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...