Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit uzman çavuş Kemal Mermer son yolculuğuna uğurlandı

Şehit uzman çavuş Kemal Mermer son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'de yıldırım düşmesi sonucu 2 silah arkadaşıyla şehit olan Kemal Mermer, memleketi Adıyaman'da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde operasyon sırasında yıldırım düşmesi sonucu 2 silah arkadaşıyla şehit olan 72 günlük Jandarma Komando Uzman Çavuş 23 yaşındaki Kemal Mermer, memleketi Adıyaman'da Kürtçe ağıtlar yakılarak gözyaşları arasında toprağa verildi. Uzman çavuş olduktan sonra Hakkari'de göreve başlayan Kemal Mermer, dün Yüksekova'da operasyon sırasında yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Bekar uzman çavuşun cenazesi bu sabah helikopter ile önce havaalanına ardından konvoy eşliğinde Yeni Mezarlık Camii'ne getirildi. Şehit uzman çavuş Kemal Mermer'in Türk bayrağına sarılı tabutunu babası Bilal, annesi Hayriye ve Şırnak'ta vatani görevini yapan kente izinli olarak gelen kardeşi Harun ile yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Kürtçe, ağıtlar yakan ve tabuta kapanan şehidin yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehit uzman çavuş için düzenlenen cenaze törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, askerler, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.
Şehit uzman çavuş Kemal Mermer son yolculuğuna uğurlandı
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazı sırasında baygınlık geçiren şehit uzman çavuşun asker kardeşi Harun Mermer'e sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Cenaze törenine katılanlar ise sık sık 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganı attı. Şehit uzman çavuşun cenazesi kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Tabutun taşınışı sırasında peşinden giden baba Bilal Mermer'i koluna giren Vali Mahmut Demirtaş ve diğer yetkililer teselli etti. Şehit Uzman Çavuş Kemal Mermer, merkeze bağlı İndere Köyü mezarlığına gözyaşları arasında defnedildi.
Şehit uzman çavuş Kemal Mermer son yolculuğuna uğurlandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...