Savcının iddiası: Dinlemeye özel merakı var

Savcının iddiası: Dinlemeye özel merakı var

GÜNDEM Haberleri

İddianamede, Fethullah Gülen'in usulsüz dinlemeyi alışkanlık hâline getirdiği, kişisel sırları öğrenmeye özel merakı bulunduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin, 11 şüpheli hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla hazırladığı ikinci iddianame kabul edildi. İddianamede, İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, İstihbarat Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, Emniyet Amiri Serhat Demir, Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar, Komiser Yardımcısı Enes Çiğci, polis memuru İlker Usta, Emniyet Müdürü Ahmet Türer, Washington Büyükelçiliği görevlilerinden Hasan Akın, dinleme cihazına ilişkin raporu hazırlayan Hamza Turhan ve Gökhan Vıcıl, şüpheliler arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “şikayetçi” olarak yer verilen iddianamede, şüphelilerin “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” üyesi oldukları öne sürüldü.
İddianamede örgütlenmenin, organize şekilde usulsüz dinlemeyi eskiden beri alışkanlık haline getirdiği, örgütü yöneten Gülen'in, kişisel sırları öğrenmeye özel merakı bulunduğu belirtildi.
Gülen'in, en yakınındaki kişiler dahil, herkesi dinletip, özel bilgiler elde ederek, bunları zamanı geldikçe kullandığı ileri sürülen iddianamede, “örgüt yöneticisinin bu zafiyetinin örgüt üyelerince de taklit edildiği” kaydedildi.
“FETÖ'nün dönemin Başbakanı'nı (Erdoğan) dinlemek ve alacağı kararlarda etkili olmak, elde ettiği bilgileri dini görünümlü örgüt yararına kullanmak, yabancı ülkelere dinleme kayıtlarını vererek örgüt lehine kazanç sağlamak istediği” savunulan iddianamede, bu maksatla örgütün iktidardan uzaklaştırmak istediği Erdoğan'ı gizlice dinlemeyi kararlaştırdığı öne sürüldü.
İddianamede, “Dinlemeyle elde edilen bilgilerin ABD'de yaşayan Hasan Akın'a aktarıldığı, onun bu bilgileri ABD'de nereye verdiği ve karşılığında ne aldığı net olarak anlaşılabildiği” kaydedildi.
İddianamede, örgüt mensuplarının yönetici veya “abileri”nin emrini ilahi buyruk gibi kabul ederek uyguladıkları belirtilerek, “Fethullah Gülen ve örgüt yöneticisinden gelen emirleri uygulamayı imani gereklilik sayan örgüt üyelerinin dinleme cihazlarını örgüt adına yerleştirip, Başbakan'ı dinledikleri, ülkelerine ihanet ettikleri açık seçik anlaşılmaktadır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...