Adalet Bakanı Akın Gürlek, beyaz et sektöründe haksız fiyat artışı yapan firmalara 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Aralarında Banvit, Şen Piliç ve Er Piliç'in de bulunduğu 13 şirkete kayyım atanırken; 32 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildi.
Silivri Belediyesi’ne yönelik 'yolsuzluk' soruşturması çerçevesinde belediye bürokratları ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da gözaltına alındığı öğrenildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'deki mutlak butlan krizinin parti içi değil, Türkiye'yi etkileyen bir "millet sorunu" olduğunu vurguladı. Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, iki ismin de CHP'nin tarihsel sorumluluğuna uygun davranmadığını ifade etti.
Doç. Dr. Taner Atmaca, TBMM Komisyonuna “Kurumlar Arası Ortak Risk Uyarı ve İzleme Ağı Sistemi (KORU Ağı)” modeli önerisinde bulundu. Sistemin temel amacı, risk grubundaki öğrencileri herhangi bir olumsuz olay yaşanmadan önce belirlemek.