IŞİD villasına baskın

IŞİD villasına baskın

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da 17 ayrı noktaya operasyonlar düzenlendi. Sansasyonel eylem peşinde olan ve bir villayı cephaneliğe dönüştüren teröristlerden 7'si öldürüldü

Güvenlik güçleri, Diyarbakır'da IŞİD terör örgütüne yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdi. 17 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda timler, merkez Kayapınar ilçesinde bahçeli ve müstakil bir eve girdi. Teröristler, ekiplerin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Hainlerin yerleştirdikleri bombanın patlatılması sonucu özel harekât polisleri Sadık Özkan (25) ve Gökhan Çakıcı (22) şehit oldu, 5 polis memuru da yaralandı. Patlamanın ardından evden polis ekiplerine otomatik silahlarla da ateş açıldı. Çıkan çatışma 7 saat sürdü. Bölgedeki okular tahliye edildi. Öğrenciler evlerine gönderilirken, iş yerlerini açmaya gelen esnaf da kepenk açamadı. Çatışmalarda IŞİD mensubu 7 terörist öldürülürken, 12'si de sağ yakalandı. Evdeki aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Öte yandan çatışmaya giren teröristlerin bazılarının “canlı bomba” eylemlerine hazırlandıkları iddia edildi. Bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planlayan teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu kaydedildi. Teröristlerin 1 Kasım seçimleri öncesi saldırı gerçekleştirmeyi planladığı vurgulandı. Etkisiz hale getirilen militanların Suruç, Diyarbakır ve Ankara'daki saldırılarla bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor. Şehit polisler için Diyarbakır'da cenaze töreni gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyla ilgili olarak; IŞİD, PKK ve DHKP-C'nin birbirlerinin taşeronu olduğunu belirterek, bu örgütlerin hep birlikte Türkiye'yi hedef aldığını söyledi. 
DÖRT İLDE DAHA OPERASYON
Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlı oldukları, örgütsel toplantılar düzenleyip propaganda yaptıkları ve terör örgütüne eleman temin ettiği iddia edilen şüphelilere yönelik Sakarya, Ankara ve İstanbul'da 10 farklı adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda Sakarya'da 9, Ankara'da 1 ve İstanbul'da 2 olmak üzere 12 şüpheli gözaltına alındı. Ankara ve İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler de Sakarya'ya getirilecek. Bu arada Suriye'ye giderek IŞİD'e katılmak isteyen 4'ü Türk, 11'i yabancı uyruklu 15 kişinin Gaziantep'te tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...