Başbakan Davutoğlu'ndan kayyum yorumu!

Başbakan Davutoğlu'ndan kayyum yorumu!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Best FM ve Baba Radyo ortak yayınında katıldığı "Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararına ilişkin bir soru üzerine ise Başbakan Davutoğlu, "Bu hukuki bir süreç, yani mahkemelerimizin savcılarının, hakimlerinin takip ettiği bir süreç. Siyasal anlamda müdahil olmamız söz konusu değil. Dolayısıyla hukuki bir süreç kendi doğası içinde seyretmeli. Eğer buna itiraz edecek olanlar varsa, yine hukuk içinde bunun yapılması lazım" dedi. Yayın grubunun yürüttüğü faaliyetlerle ilgili daha önce yapılan bazı soruşturmalar bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Dediğim gibi bu tamamıyla hukuki bir süreç olarak değerlendirilmesi gereken bir konu" diye konuştu.


3. SEÇİM AÇIKLAMASI
Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri sonrasında üçüncü bir seçim olma ihtimaline yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:


"Bunu düşünmüyoruz, gündemimizde böyle bir konu yok. Şu anda gündemimizde tek konu var; 1 Kasım seçimlerinde yönetimde istikrarı sağlayacak, tek başına görev yapabilecek bir parlamentonun oluşması. Yani muhalefetin şu anda tek başına iktidar olma ümidi olmadığı için genellikle bu konuyu gündemde tutuyor ama AK Parti işte gördüğünüz gibi alanlardayız, gece gündüz çalışıyoruz milletimizin her bir oyuna talibiz. Bizim için önemli olan şu anda 1 Kasım gecesi 13 yıldır süren istikrarın devam etmesini sağlayacak bir neticeye ulaşmak. Başka bir alternatif düşünmüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...