Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ege'de bir facia daha!

Ege'de bir facia daha!
Başlık ResmiEge'de bir facia daha!

Ege Denizi'nde 250'yi aşkın sığınmacı taşıyan bir teknenin Midilli Adası yakınında batması sonucu beşi çocuk, yedi kişi hayatını kaybetti.

Kaydet
|
Alınan bilgiye göre, içinde 250'nin üzerinde sığınmacı bulunduğu tahmin edilen ahşap tekne, bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Midilli Adası'nın kuzeyinde yer alan Mythimna kenti açıklarında battı.
Yunan medyası, ihbar üzerine olay yerine giden arama kurtarma ekiplerinin 40 kişiyi kurtardığını duyurdu. Beşi çocuk, yedi kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Kurtarılanların arasında bulunan ağır yaralı iki bebeğin Midilli Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.
Haberlerde, arama kurtarma çalışmalarına Yunan sahil güvenlik teşkilatına ait Super Puma tipi bir helikopter ile iki botun yanı sıra, Avrupa Sınır Muhafaza Birimi (Frontex) ekipleri ve bölgede bulunan Türk balıkçı kayıklarının da katıldığı ifade edildi.
Öte yandan, sabah saatlerinde de Samos Adası'nın Posidonio mevkiinde de iki çocuk cesedinin sudan çıkarıldığı bildirildi. Bulamaç Adası yakınlarında plastik bir bot ile karaya ulaşmaya çalışan altı kişinin de kaybolduğu belirtildi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.