Asker PKK'ya nefes aldırmıyor

Asker PKK'ya nefes aldırmıyor

GÜNDEM Haberleri

Son 3 ayda 2300 PKK'lı teröristi etkisiz hale getiren Türk Silahlı Kuvvetleri, seçim sonrası da operasyonlarına devam ediyor.

Dağlıca ve Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen terörist mevzisi, mağara, sığınak ve barınma alanlarına yönelik olarak icra edilen hava harekâtı sonucunda 16 hedef imha edildi. Terör örgütüne yönelik Hakkari merkezli temizlik operasyonu da aralıksız devam ediyor. Dağlıca bölgesine yapılan hava harekâtını müteakip, bölgeyi terk etme imkânı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonda ise şu ana kadar 15 PKK'lı öldürüldü. Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalarda piyade uzman çavuşlar Sadık Aparangil ile Caner Çelik şehit oldu, 1 asker de hafif şekilde yaralandı. Bu arada Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda, terör örgütü mensubu 4 kişi etkisiz hale getirildi. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'daki çatışmalarda 1 terörist daha öldürüldü.
Mardin Nusaybin'de 10, Kars Digor'da 3 olmak üzere 13 işbirlikçi terör örgütüne “Yardım ve yataklık yapmak” suçundan gözaltına alındı. Çukurca'da PKK'dan kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Kars Sarıkamış'ta yapılan operasyonda, sığınakta gizlenmiş 150 kilo el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Şırnak Merkez'de bir, Batman Sason'da bir, Hakkâri Şemdinli'de bir olmak üzere üç el yapımı patlayıcı yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak imha edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...