Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Paralel' gözaltısında 36 kişi adliyeye sevkedildi

'Paralel' gözaltısında 36 kişi adliyeye sevkedildi

GÜNDEM Haberleri

İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 36 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün Yeşilyurt Hizmet Binasındaki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 3 gündür gözaltında bulunan 36 kişinin sorguları tamamlandı. Zanlılar, minibüslerle İzmir Adliyesi'ne götürüldü.
Şüphelilerin "Terör örgütü kurmak, üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek" iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına sevk edildikleri öğrenildi.
Adliyeye sevk edilenler arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Eskişehir Vali Yardımcısı Mesut Kesen, merkez valisi Mehmet Oduncu, mülkiye müfettişleri ve kamuoyunda "askeri casusluk" olarak bilinen operasyon sürecinde İzmir Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görev yapan emniyet personeli de bulunuyor.
- Operasyon
İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aralarında merkez valileri, mülkiye müfettişi, emniyet müdürü ve polislerin de bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Şüphelilerden 49 kişi gözaltına alınırken, 13'ü ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şüphelilerin, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"nın (FETÖ/PDY) yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı olarak usulsüzlükler yaptıkları, bu davanın şüphelilerini kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine gözaltı alındıkları bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...