Savcılık: FETÖ, silahlı bir terör örgütüdür

Savcılık: FETÖ, silahlı bir terör örgütüdür

GÜNDEM Haberleri

Savcılık evrakında, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın 'silahlı terör örgütü' kabul edilmesi gerektiği kaydedildi

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 36 kişinin tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildikleri savcılık evrakında, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) eylemlerinde “cebir ve şiddet” unsurlarını taşıdığından “silahlı terör örgütü” kabul edilmesi gerektiği kaydedildi. Sevk evrakında, örgütün kullandığı yasa dışı yöntemlerin “Şahsı hem madden hem de manen bitirmeye yok etmeye yönelik eylemler” olduğu da ifade edildi. Evraktaki tespitlerden bazıları şöyle:
-Kendilerinden olmayanlara karşı sahte delillerle oluşturulmuş dosyalarla, kolluk kuvvetlerine verilen yasal yetkiler kullanılarak baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit faaliyetlerinin kolluk kuvvetleri, kamu kurumları ve yargıda görev alan üyeleri yardımıyla geçekleştirildiği anlaşılmaktadır.
-Güvenlik kuvvetleri içerisinde bulunan mensuplarının zaten silahlı birimler olması, örgütün silahlı faaliyet gösteren terör örgütleri kapsamına alınması gerektiğini ortaya koymaktadır.
-Örgütün ortaya koyduğu eylem şeklinin silahlı, cebir ve şiddet içeren bir olgu olduğundan kuşku olmadığı, FETÖ/PDY'nin Silahlı Terörle Mücadele Kanunu'nda belirtilen, bir yapılanmanın terör örgütü olarak nitelendirilmesi için gerekli şartlardan olan 'cebir ve şiddet' unsurunu taşıdığının kanıtı olduğu anlaşılmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...