Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılpayı kurtuldular

Kılpayı kurtuldular

GÜNDEM Haberleri

Muğla Bodrum'da sahil güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 18'i çocuk 82 sığınmacıyı son anda kurtardı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sahil güvenlik ekipleri, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 18'i çocuk 82 sığınmacıyı son anda kurtardı. Bodrum ve Turgutreis açıklarında devriye gezen Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, gece saatlerinde Afganistan ve Myanmar uyruklu 27 sığınmacının içerisinde olduğu üç ayrı botun aralıklarla çıkış yaptığını fark etmesi üzerine harekete geçti. Kürek yardımıyla ilerlemeye çalışan ve Bodrum açıklarından geçen yaklaşık 150 metrelik kuru yük gemisine çarpmak üzere olan üç bot, sahil güvenlik ekiplerince Akyarlar Kargı Adası açıklarında son anda kurtarıldı. Suyun akıntısına kapılmak üzereyken kurtarılan sığınmacılar, sahil güvenlik botuna alındı. 27 sığınmacı Akyarlar Jandarma Karakoluna teslim edildi. Özellikle sığınmacı ailelerin çocukları üşümüş ve korkmuş olduğu gözlendi. Yiyecek ve battaniye yardımı yapılan sığınmacılardan 7 aylık bir bebeğin, Sahil Güvenlik Komutanının kucağında uyuması dikkat çekti. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...