Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hedef %100'ü kucaklamak

Hedef %100'ü kucaklamak

GÜNDEM Haberleri

Yeni hükümet, Alevi ve Roman dosyalarını raftan indirecek, Doğu'daki yatırımlara hız verecek

İSMAİL SONSUZ ANKARA

7 Haziran seçimleri sonrası duraklamaya giren Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara gelmesiyle yeniden hızlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Önümüzdeki dönem tartışma değil, sonuç alma dönemi” diyerek vurgu yaptığı süreç, yeni adımlarla devam edecek. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, farklı kesimlerin beklentilerine yönelik atılacak adımlar konusunda çalışmalara başladı. Alevi ve Roman dosyaları raftan iniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün koordinesinde, Alevi çalıştaylarının raporları mercek altına alındı. Hazırlanacak çalışmalar, 64'üncü Hükümet'in işbaşı yapmasıyla, ilgili bakanlıklara iletilecek. Bu kapsamda atılması planlanan bazı adımlar şunlar: Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınacak.  Bu merkezlerin ve cemevlerinin elektrik, su, arsa gibi ihtiyaçlarının karşılanması için Belediye Kanunu, İmar Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklikler yapılacak. Üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturulacak. Eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme için adımlar atılacak. - Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde olunarak, sıkıntılar birinci elden hükümete iletilecek.  Köylerde yaşayan Alevi vatandaşlar dahil, toplumun farklı kesimlerine ulaşılacak, eski Alevi kökenli milletvekilleriyle toplantılar yapılacak. 
ROMANLARA EV, DOĞU'YA YATIRIM 
Daha önce Yeni İskân Kanunu ile Romanlara yönelik ayrımcı hükümleri ortadan kaldıran AK Parti, yeni dönemde bu çalışmaları hızlandıracak. Romanların başta istihdam, iskan ve eğitim sorunları olmak üzere sıkıntılarının çözümü için her türlü adım atılacak.  Romanların ev sahibi olabilmesi için çalışmalar hızlanacak. Romanlar için yatay düzey ikamet sistemine odaklanılacak.  Derneklerle ilgili kanunlarda gerekli düzenlemeler yapılacak. Kürt kökenli vatandaşlara yönelik adımlar da devam ettirilecek. Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımların kesintiye uğramasına fırsat verilmeyecek. GAP'taki çalışmalara paralel olarak Silvan ve Ilısu barajları hızla tamamlanacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...