Başkent'te yemin heyecanı

Başkent'te yemin heyecanı

GÜNDEM Haberleri

Meclis, 26'ncı dönem için kapılarını yarın açıyor. Milletvekillerinin yemin edeceği ilk oturum gece yarısına kadar devam edecek.

Yaklaşık 10 saat sürmesi beklenen oturumu 7 Haziran'daki gibi, en yaşlı üye sıfatıyla Deniz Baykal yönetecek. Baykal'a Başkanlık Divanı'nda da en genç milletvekili sıfatıyla yine 3 AK Parti'li ve 3 HDP'li vekil eşlik edecek. AK Parti'nin 317 sandalyeyle gövde gösterisi yapacağı Genel Kurul'daki oturumda, vekil sayıları azalan HDP ile MHP milletvekilleri 7 Haziran sonrasına göre yer değiştirmiş olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimleri sonrasındaki yemin törenini, Meclise gelerek bir süre izlemişti. Erdoğan'ın, bu defa da töreni izlemek istemesi durumunda Cumhurbaşkanlığı locasında takip edebilecek. Erdoğan, saygı duruşunun da yapıldığı Ankara'daki vekillerin yemin sırasına kadar Genel Kurul'da kalması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...