‘Paralel’e yakın 13 üniversite var

Düzenleyen:
‘Paralel’e yakın  13 üniversite var

GÜNDEM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), önceki gün Vakıf üniversiteleri yönetmeliğini değiştirerek önemli düzenlemeler yaptı.

Gökhan Kaya / Ankara
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), önceki gün Vakıf üniversiteleri yönetmeliğini değiştirerek önemli düzenlemeler yaptı. Buna göre; yöneticiler, ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemleri doğrudan işler ya da bu tür eylemleri desteklerse üniversite kapatılacak. Eski yönetmelikte, Atatürk ilke-inkılapları ve laiklikle bağdaşmayan tutumlar dışında ırk, dil, din ayrımcılığının eğitim-öğretimde gerçekleşmesi kapatma sebebiydi. Yeni yönetmelikte, bu unsurlara yer verilmedi. Yönetmeliğin yayınlanmasının ardından Vakıf Üniversiteleri Birliği toplandı. Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarının yer aldığı birlik, maddeleri detaylı incelemeye aldı. Pazartesi günü toplu bir açıklama yapacak olan vakıf üniversiteleri, çekincelerini ve eleştirilerini dile getirecek. Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Şu an maddeler inceleniyor. Şimdi bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.
447 BİN ÖĞRENCİ
 YÖK verilerine göre; yönetmelik 82 vakıf üniversitesi ve meslek yüksek okulunu ilgilendiriyor. Bu üniversitelerde 447 bin 593 öğrenci eğitim alıyor. İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun gibi illerde yer alan vakıf üniversitelerinin 13’ü ‘paralel yapı’ya yakınlığıyla biliniyor. Bu üniversitelerin yöneticilerinin ‘terör’ kapsamına alınıp ‘örgütlü suçlar’ şeklinde değerlendirilmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...