Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meclis, başkanını seçiyor, sıra Erdoğan'ın 'vekili'nde...

Meclis, başkanını seçiyor, sıra Erdoğan'ın 'vekili'nde...
Fotoğraf Başlığı Meclis, baskanini seçiyor, sira Erdogan'in 'vekili'nde...

Cumhurbaşkanının yurt dışında olduğu zamanlar kendisine vekalet edecek devletin 2 numaralı koltuğu bugün sahibini buluyor.

Kaydet
a- | +A

Oğuzhan Şahin ANKARA - Başkent, milletvekillerinin salı günü ettikleri yeminin ardından “Meclis Başkanlığı” seçimi ile yeni hükümetin kurulmasına odaklandı. Vekillerin yemin ederek görevlerine başladığı Meclis Genel Kurulu, bugün ilk iş olarak Meclis Başkanı’nı seçecek. AK Parti’nin adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman’ın karşısına; CHP’den Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, MHP’den Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, HDP’den ise İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat rakip olmuştu. Seçimin ilk iki turunda “367”, üçüncü turunda ise “276” oy gerekiyor. Parlamentodaki hiçbir parti, tek başına ilk iki turdaki çoğunluğa erişemiyor. AK Parti’nin 317 sandalyesinin bulunması nedeniyle, en geç üçüncü turda sonucun belirlenmesi ve Kahraman’ın yeni Meclis Başkanı olması bekleniyor.
Devletin “0002” numaralı koltuğunun sahibi bugün belirlendikten sonra gözler yeni hükümete odaklanacak. Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 64’üncü Hükümet’i kurma görevini alan Başbakan Davutoğlu’nun, onay için Beştepe’ye çıkması bekleniyor. Erdoğan’ın, İstanbul’daki programları sebebiyle Davutoğlu’nu kabulü gerçekleşmemişti. Erdoğan’ın hafta başında Ankara’ya dönmesi ve randevu vermesi sonrasında Başbakan da listesini onaya sunacak.
Meclis İçtüzüğü’ne göre, Bakanlar Kurulu’nun programı, kuruluş tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde TBMM’de okunuyor. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra da güven oylaması yapılıyor. Güven oylaması açık oyla gerçekleştiriliyor. 276 milletvekilinin oyu, güven oylamasında yeterli. AK Parti’nin 317 milletvekili bulunduğundan, bu konuda bir sıkıntı bulunmuyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.