Putin dünyayı kandırıyor

Düzenleyen:
Putin dünyayı kandırıyor

GÜNDEM Haberleri

Rus lider, sürekli olarak “DAEŞ, petrolü Türkiye’ye satıyor” diyor. Oysa uluslararası raporlar, Esad’ı ve kendisini işaret ediyor.

Türk hava sahasını 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi, Türkiye-Rusya ilişkilerini gerdi. Moskova günlerdir Türkiye’yi suçlayarak Ankara’yı terör destekçisi gibi göstermeye çalışıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sürekli “DAEŞ, petrolü Türkiye’ye satıyor” iddiasında bulunuyor. Oysa uluslararası raporlar, diktatör Esad’ı ve kendisini işaret ediyor. ABD Hazine Bakanlığı, Esad rejimine finansal destek sağladıkları ve DAEŞ’ten petrol almasına aracılık ettikleri gerekçesiyle aralarında Rusların da bulunduğu 4 kişi ve 6 şirkete yaptırım uygulama kararı aldı. Kara listeye alınan Ruslar; Mudalal Khuri ve Kirsan Ilyumzhinov. Rusya’daki Financial Alliance Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Khuri, Esad’ın Rusya’daki finansal temsilcisi. Khuri, Suriye hükümeti ve Suriye Merkez Bankası adına çalışıyor. Rusya Federasyonu’na bağlı Kalmukya Cumhuriyeti ve Dünya Satranç Federasyonu’nun eski başkanı Ilyumzhinov ise, listeye, Khuri’nin kontrol ettiği firmalarla ilişkileri nedeniyle girdi.  
TÜRKMENDAĞI’NDA DAEŞ YOK
 Kremlin’in bir başka tezi; hava operasyonlarında terör örgütü DAEŞ’in hedef alındığı... Bu da bir başka yalan. Çünkü son 1 ayda yapılan hava saldırılarında Putin’in uçakları, birkaç defa DAEŞ’i vurdu. Onun dışında Esad’ın hakim olduğu sınırları genişletmek için Türkmenler hedef alındı. Londra merkezli düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü’nün (RUSI) Orta Doğu uzmanlarından Micheal Stephens, “Rusya, Batı’ya kendisini teröre karşı mücadelede müttefik olarak göstermeye çalışıyor ama eylemleri Esad’ı desteklemeye yönelik. DAEŞ’i sadece birkaç kez vurdu. Sürekli rejime karşı en enerjik mücadeleyi veren grupları hedef aldı” görüşünü dile getirdi. Bayırbucak Türkmenleri de Stephens’e destek vererek, “Türkmendağı’nda DAEŞ yok. Rus uçakları, hedef gözetmeksizin sivil halkın yaşadığı alanları bombalıyor” diyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...