Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sınırın çelik kanatlı devriyeleri

Düzenleyen:
Sınırın  çelik kanatlı  devriyeleri

GÜNDEM Haberleri

Atmaca ve Pars filosu 24 saat görevde... Sınırı ihlal eden ya da ikazlara cevap vermeyen uçaklara anında müdahale ediyorlar.

Türk jetleri, Türk hava sahasının korunmasına yönelik hava muharebe devriye görevini sürdürürken, bugüne kadar sınır ihlali yapan ve ikazlara uymayan helikopter, insansız hava aracı ve savaş uçağını angajman kuralları kapsamında düşürdü. Söz konusu görev, İncirlik’teki askeri üsse gönderilen farklı üs komutanlıklarına ait jetlerce gerçekleştiriliyor. Farklı filolardaki F-16’lar devriye uçuşlarıyla gün boyunca sınırın güvenliğini sağlıyor.
Hava muharebe devriye görevine katılan filo komutanlıklarının başında 151’inci “Tunç” ve 152’nci “Akıncılar” jet filo komutanlıkları geliyor. Gece alçak irtifa uçuş kabiliyetine sahip filodaki uçaklarda “LANTIRN” adı verilen, gece veya bozuk meteorolojik şartlarda bile pilotlara mükemmel görüş sunan, özel bomba ve füzelerin hedefi isabetle vurmasını sağlayan sistem bulunuyor. Bir diğer jet filosunu ise “Atmaca” çağrı kodunu kullanan 182. Filo Komutanlığı oluşturuyor. Angajman kurallarını uygulayan F-16’lar, 16 Eylül 2013’te Hatay Yayladağı Güveççi bölgesinde tüm ikazlara rağmen ihlali sürdüren Suriye’ye ait ‘MI 17’ tipi helikopteri vurmuştu. Türk hava sahasını ihlal eden insansız hava aracı ise 16 Ekim 2015’te düşürülmüştü. 24 Kasım’da da hava sahamızı ihlal eden Rus savaş uçağına iki F-16 uçağıyla müdahalede bulunulmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...