HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İstanbul polisi'nden 'Yeditepe Huzur' Operasyonu

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İstanbul polisi'nden 'Yeditepe Huzur' Operasyonu
Operasyon, Haber

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İstanbul'daki 39 ilçede yaklaşık 5 bin polisin katılımıyla 'Yeditepe Huzur' adıyla asayiş uygulaması yapıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 bin polisle 39 ilçede yapılan "Yeditepe Huzur Genel Asayiş Uygulaması" sonucunda ele geçirilen malzemeler Gayrettepe Asayiş Müdürlüğü’nde sergilendi.     İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı 5 bin personelin katılımıyla 39 ilçede gerçekleştirilen uygulamada,  ele geçirilen malzemeler Gayrettepe Asayiş Müdürlüğü’nde sergilendi. "Yeditepe Huzur Uygulaması" kapsamında yapılan uygulamalar ve operasyonlar sonucunda, 26 bin 323 kişi üzerinde Genel Bilgi Taraması (GBT) testi yapıldı. Bu kişilerden çeşitli nedenlerden dolayı aranması bulunan 169 kişi gözaltına alınıp, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 6 bin 287 araç üzerinde yapılan sorgulamalarda ise çeşitli nedenlerden dolayı 113 araç trafikten men edildi. Uygulama sırasında şüpheli görülerek durdurulan araçlara çeşitli kural ihlallerinden dolayı toplam 220bin 858 TL para cezası kesildi. Denetlemesi yapılan 571 iş yerinden 36 tanesine de işlem uygulandı. Genel asayiş uygulamasında ele geçirilen malzemeler Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde basına sergilendi. Yapılan uygulamada; 26 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda fişek, kesici aletler, 247 gram uyuşturucu madde, 3bin 100 adet uyuşturucu hap, çok sayıda paket halinde kaçak sigara ile çeşitli suç unsuru içeren maddeye el konuldu.
  İstanbul genelinde eş zamanlı olarak yapılan uygulamanın İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından yönetildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...