Fırsatı kaçırmadılar

Düzenleyen:
Fırsatı kaçırmadılar

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır, Suruç, Ankara... Şimdi de Tahir Elçi... Her saldırıda ortada herhangi bir delil yokken aynı provokasyon yapılıyor.

Diyarbakır, Suruç, Ankara... Şimdi de  Tahir Elçi... Her saldırıda ortada herhangi bir delil yokken aynı provokasyon yapılıyor.  Malum kesimler, Elçi’nin öldürülmesinin ardından da sosyal medya hesaplarından hemen “Katil devlet” yazmaya başladı. Üstelik, Elçi’nin eşi “Katil PKK” derken... HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Tarih bilenler için faili tahmin etmek güç değil” ifadeleriyle yine devleti işaret etti. Türkmenlere yardım götüren tırları ifşa ettiği için tutuklanan Can Dündar’ın gazetesi Cumhuriyet’in muhabiri Ahmet Şık, “Devletiniz teröristtir” ifadesini kullandı. Seçimler öncesi “PKK’ya sırtımızı dayadık” diyen HDP’yi parlatmaya çabalayan CNN Türk’ün sunucusu Mirgün Cabas ise, “Velev ki Elçi’yi -şimdi birilerinin diyeceği gibi- provokasyon için PKK öldürmüş olsun. Onun asıl hedefe konulduğunu hepimiz gördük” yazdı. Bunlar sadece birkaç örnek. Benzer bir sürü mesaj paylaşıldı.
DAVUTOĞLU’NDAN TEPKİ
 Tahir Elçi’nin öldürülmesini değerlendiren Başbakan Davutoğlu ise, “katil devlet” sloganları atanlara ve terör örgütüne tepki gösterdi: “Ortada hiçbir delil yokken devlete, hükümete bu işi mal etmeye kalkarsanız ve olayın hemen öncesinde şehit edilen iki polisimizin canını yok sayarsanız bu ülkeye barış getiremezsiniz. Eğer Diyarbakır’ın o tarihî Sur bölgesinde teröristlerin polislerimize dönük saldırısı olmasaydı bu acılar yaşanmamış olacaktı. Savcı inceleme yaparken bile roket atıldı. Eğer birisi olayın örtülmesini istiyorsa, bunu isteyen terör örgütüdür.”

Fırsatı kaçırmadılar

HEDEF YİNE ERDOĞAN

PKK flamaları taşınan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde slogan atıldı. Zaman zaman PKK marşlarını okuyan kalabalık, “İntikam, intikam” sloganları eşliğinde “PKK, terör örgütü değildir” pankartı açtı. 

Terör örgütü teslim aldı!

Dört Ayaklı Minare’de basın açıklamasının ardından çıkan çatışmada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi dün toprağa verildi. Elçi’nin cenazesi sabah saatlerinde Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan avukatlar tarafından omuzlarda alınarak Koşuyolu Parkı’na doğru yürüyüşe geçildi. Tören alanına getirilirken tabutun üzerine sarı, yeşil ve kırmızı renklerden oluşan bir örtü serildi. Yaşam Hakkı Anıtı önündeki törene; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 80 ilin baro başkanları, CHP’li ve HDP’li milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da aralarında olduğu belediye başkanları ve Elçi’nin yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık çocukları Arin ve Nazelin’e sarılarak gözyaşları döken Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, “Seni faili meçhuller ordusu karşılayacak. Tanıtmaya ne hacet, seni bütün faili meçhuller, seni bütün ailen tanır. Bugün yurt dışı yasağın kalktı. Kıtaları, denizleri fersah fersah gezeceksin” dedi. Konuşmaların ardından Elçi’nin cenazesi Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. 

DEMİRTAŞ’TAN YİNE TAHRİK DOLU KONUŞMA

Tahir Elçi’nin cenaze töreninde yapılan açıklamalarda, terör örgütü aklanmaya çalışıldı. Ağzından “barış” kelimesini düşürmeyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, satır aralarında şu bölücü mesajları verdi: “Bizi böyle korkutacaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. On binlerce faili belli insan karşılayacak Tahir’i. Onların da yaşam öyküleri Kürdistan toprağı gibi acılıdır. Bu devlet hiçbir zaman bizim devletimiz olamadı. Tahir’i öldüren devlet değil, devletsizliktir. Kürt halkı bunu çok iyi bilsin. Çünkü biliyoruz ki barış elçisi başkanımızın arkasından ‘oh olsun’ diyen maalesef on binler var. Ankara’da bu acıyı yüreğinde hissetmeyen bir yönetim var. Nasıl devletimiz diyebiliriz?..” Kürtçe konuşan Tahir Elçi’nin ağabeyi Ahmet Elçi ise, “Bir Kürt aydın olarak devlet tarafından katledildi. İlk şehidimiz değildir ve son şehidimiz de olmayacaktır” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...