Sınır güvenliğimiz için acil kararlar almalıyız

Düzenleyen:
Sınır güvenliğimiz için  acil kararlar almalıyız

GÜNDEM Haberleri

Bakan Faruk Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa’da insanların tedirgin olduğunu belirterek, duvar inşasının hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda acilen alması gereken kararlar olduğunu belirterek, özellikle Suriye sınırının Şanlıurfa bölümünde insanların güvenlik açısından tedirginlik içinde olduğunu söyledi. Çelik, sınır güvenliği konusunda alınacak tedbirler için konjonktürün Türkiye’den yana olduğunu hatırlatarak, sınır güvenliğinin seçim bölgesi Şanlıurfa açısından büyük bir problem haline geldiğini belirtti. Çelik, bazı gazetecilerle sohbetinde şöyle konuştu: “Şimdi 20 kilometre boyunca 3 metre boyunda duvar örülecek. Kilometresi 850 bin liradan ihaleye çıkıldı. Yakında yapımına başlanacak. Ancak ben illerin tek tek yapması yerine bunun toplu ihaleye çıkılması, her bir bölümünün farklı şirketlere verilerek, hızla başlatılmasından yanayım. STK’lar, illerin valileri,  milli savunma bakanlığı gibi kurumların görüşleri de alınarak bu işe biran önce hız verilmesi gerekir.”
BAKANI BİLE VURURLAR
“Ben Şanlıurfa’dan biliyorum. Ceylanpınar ve Akçakale’de karşıdaki insanları görüyorsunuz. Karşıdan eli silahlı biri uzun namlulu silahla ateş etse kim olduğunu bulamazsın, devletin valisini ve bakanını bile vururlar.  Orada yaşayan insanlar çok tedirgin. En azından sınırda üç metrelik bir duvar olsa caydırıcılığı olur.”
‘SERBEST BÖLGE’ GİBİ
“Söz konusu olan 900 kilometrelik bir sınır. Bunun tamamını duvar örmeniz tabi ki mümkün değil, riskli bölgeler belli. Öncelik verilecek yerler belli. Hendek veya tel örgü gerektiren yerler var. Mayınlı bölümler var. Bunları dışında tutunca, 200-300 kilometrelik bir alan söz konusu olur. Ben toplu ihaleye çıkılması ve hepsinin inşaatının aynı anda başlamasından yanayım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle sınır olmaz. Serbest bölge gibi. Son yıllarda yaşanan sorunların da etkisi var. Böyle bir durumda vali ne yapsın, komutan ne yapsın. Terör ve güvenlik sorununu en aza indirecek tek çözüm, bu projenin hızlandırılmasıdır. Ben de bölgenin bakanı olarak bu konuda üstüme düşen ne varsa yapacağım.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...